Νέα «φυντάνια»

22.10.2007
Αξιοποιήστε δημιουργικά την περιέργεια και τη δίψα για γνώση και παιχνίδι των παιδιών, μετατρέποντας την επαφή τους με τη φύση σε μια απόλυτα διασκεδαστική εμπειρία.

Από τον Χρήστο Βλάχο

Μια εξαιρετική ιδέα για να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τον κήπο, τα φυτά και κατ επέκταση τη φύση, είναι να τα αφήσετε να δημιουργήσουν ελεύθερα. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα τους δώσει την ικανοποίηση να φροντίζουν κάτι δικό τους για καιρό και παράλληλα θα αρχίσουν σιγά σιγά να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από την εξερεύνηση της λειτουργίας της φύσης.

Χρησιμοποιώντας λίγα και απλά υλικά, μπορούν να φτιάξουν ένα «ζωντανό» λαβύρινθο με νάρκισσους. Κυκλικοί, χρωματιστοί διάδρομοι θα χαρίσουν μια καινούρια ασχολία στα παιδιά αλλά και μια ευχάριστη, ξεχωριστή εικόνα στο κέντρο του κήπου. Ο Οκτώβριος είναι η κατάλληλη εποχή για να φυτευτούν οι βολβοί, να ενεργοποιηθούν τη χειμερινή περίοδο και να αρχίσουν να εμφανίζονται πάνω από το χώμα στις αρχές της άνοιξης. Από εκείνη τη στιγμή, ο κήπος και η κατασκευή σας θα γίνει ένας μαγνήτης για τα παιδιά! Τα λουλούδια του νάρκισσου διαρκούν έξι περίπου εβδομάδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βολβούς που παράγουν διαφορετικών χρωμάτων άνθη ή μιας συγκεκριμένης ποικιλίας ενός χρώματος. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Λαβύρινθος με νάρκισσους

ΥΛΙΚΑ: 2 μακριά σχοινιά βολβοί νάρκισσου (περίπου 150 βολβοί για κάθε μέτρο) χοντρή άμμος