FYI

Γυναίκες, σύζυγοι, μητέρες, εργαζόμενες… όλοι οι ρόλοι της σύγχρονης Ελληνίδας

24.04.2019
Γυναίκες, σύζυγοι, μητέρες, εργαζόμενες… όλοι οι ρόλοι της σύγχρονης Ελληνίδας
Στις μέρες μας καθεμιά από εμάς αναλαμβάνει πολλαπλούς ρόλους στην καθημερινότητα. Από σωστή νοικοκυρά και τρυφερή μητέρα στο σπίτι σε υπεύθυνη επαγγελματία στο γραφείο και πάλι απ’την αρχή. Αυτή είναι η καθημερινότητα κάθε σύγχρονης ελληνίδας.

Πολλά έχουν αλλάξει στην κοινωνία μας σε σχέση με παλαιότερα αλλά και κάποια παραμένουν τα ίδια. Πρώτο παράδειγμα αποτελούν οι άνδρες και οι δουλειές του σπιτιού. Εννοείται ότι τα περισσότερα σύγχρονα αρσενικά θέλουν να συμμετέχουν και να παίρνουν από πάνω μας ένα κομμάτι της κούρασης των οικιακών αλλά δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως αυτός ο κανόνας έχει γενικευθεί. Ας πούμε, σίγουρα θα μπορούν να μαγειρέψουν, αλλά πόσοι από αυτούς αναλαμβάνουν το καθημερινό μαγείρεμα;...

Αν θέλουμε να φέρνουμε βόλτα το σπιτικό χρειαζόμαστε σημαντική βοήθεια και κάποιες μικρές συμβουλές που θα μας κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη. Ας ξεκινήσουμε από τα ψώνια. Καλό είναι να σταματήσουμε τις καθημερινές επισκέψεις στο σουπερμάρκετ και αντ’ αυτού να κάνουμε μια επίσκεψη την εβδομάδα. Σε αυτό θα μας βοηθήσει μια λίστα με ψώνια καθώς και ένα πλάνο για το ποια φαγητά σκοπεύουμε να μαγειρέψουμε. Μπορούμε να συμβουλευτούμε το Kimbino με τα online φυλλάδια προσφορών στα καταστήματα προκειμένου να βρούμε τα προϊόντα που θέλουμε στις πιο συμφέρουσες τιμές.

Όσο για το καθάρισμα εδώ ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Τόσο ο σύζυγος όσο και τα παιδιά πρέπει να είναι υπεύθυνα για το χώρο τους και να τον κρατούν συγυρισμένο. Επίσης όταν χρησιμοποιούν ένα πιάτο ή ένα ποτήρι καλό θα είναι να το βάζουν στο νεροχύτη ή και να το πλένουν ακόμα αν είναι σε κατάλληλη ηλικία. Τα παιδιά μπορούν να είναι υπεύθυνα επιπλέον για απλές καθημερινές δουλειές όπως το στρώσιμο του τραπεζιού ή το πότισμα.

Καλό είναι επίσης, τώρα που η τεχνολογία κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη να το εκμεταλλευόμαστε. Τι καλύτερο και πιο βολικό από το να αγοράσουμε ένα πλυντήριο πιάτων που θα μας γλιτώνει καθημερινά πολύτιμο χρόνο. Για οικιακές συσκευές μπορούμε να συμβουλευτούμε το φυλλάδιο προσφορών πράκτικερ ή το φυλλάδιο vicko. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο ευκολο για εμάς να εστιάσουμε σε άλλες δουλειές όπως το σκούπισμα ή το σφουγγάρισμα. Αν από την άλλη πλευρά ο χρόνος μας είναι εξαιρετικά περιορισμένος μπορούμε να αναθέσουμε δουλειές όπως το καθάρισμα ή το σιδέρωμα σε κάποιον επί πληρωμή.

Όσο δύσκολη κι αν γίνεται η καθημερινότητα για όλες μας δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Αρκεί να θυμόμαστε ότι έχουμε το Kimbino σύμμαχο που μας βοηθάει να μένουμε πάντα ενημερωμένες και να μη χάνουμε καμία προσφορά!