Γρανίτα φράουλα με τον πιο εύκολο τρόπο

17.06.2024
Γρανίτα φράουλα με τον πιο εύκολο τρόπο
ΠΗΓΗ: INSTAGRAM
Η γρανίτα φράουλα είναι το πιο δροσερό γλύκισμα του καλοκαιριού και σου έχω την απόλυτη συνταγή!

Μιας και οι ζέστες έχουν πιάσει για τα καλά, τι πιο ωραίο από ένα δροσιστικό παγωτό για να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση. Είναι ο καιρός που το μόνο που θέλουμε είναι μια παραλία να βουτάμε μέσα με το που νιώσουμε ότι σκάμε ή κάτι πιο βασισμένο στη πραγματικότητα ένα air condition συνεχώς αναμμένο. Μια άλλη λύση για να ξεγελάσουμε λίγο τον εαυτό μας από την υψηλή θερμοκρασία είναι να τον δροσίσουμε με ένα παγωτάκι και τι πιο δροσερό από την γρανίτα φράουλα;

Το σημερινό θέμα, μπορώ να πω ότι το λατρεύω λίγο παραπάνω, μιας και η γρανίτα φράουλα είναι η αγαπημένη μου και σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου την απόλυτη συνταγή για να τη φτιάξεις σε χρόνο dt!

{https://www.tiktok.com/@thedelightfulcook/video/7042256411614547201}

Θα μάθουμε μαζί πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτή την απίστευτη γεύση μόνες μας στο σπίτι για να δροσιζόμαστε αυτές τις ακόμη πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού που είναι… καθ' οδόν. Πάμε να δούμε τη συνταγή, που θα γίνει η αγαπημένη σου για κάθε καλοκαίρι;

Συστατικά

Για 8 μερίδες

2 κιλά ώριμες φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση

⅓ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

Συνταγή

Ξεπλένεις τις φράουλες με κρύο νερό και τις αφήνεις να στραγγίξουν. Έπειτα, τις τοποθετείς στο μπλέντερ - αφού έχεις αφαιρέσει το κοτσάνι και τις έχεις ξεφλουδίσει- και προσθέτεις τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού.

Χτυπάς πολλές φορές για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά ανακατεύεις περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια, τοποθετείς σε ένα μεγάλο ταψί ή μπολ το μείγμα, το βάζεις ξεσκέπαστο στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να παγώνει περίπου 45 λεπτά. Το μείγμα θα είναι ακόμα κάπως υγρό στο κέντρο.

Γρανίτα Φράουλα! Το απόλυτο γλύκισμα του καλοκαιριού

Ανακατεύεις ελαφρά τους κρυστάλλους από την άκρη του μείγματος γρανίτας στο κέντρο, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και συνεχίζεις να ανακατεύεις καλά. Κλείνεις την κατάψυξη και περιμένεις μέχρι να παγώσει η γρανίτα, 30 με 40 λεπτά ακόμα. Ανακατεύεις ξανά, ελαφρά με ένα πιρούνι όπως πριν, ξύνοντας χαλαρά τους κρυστάλλους. Παγώνεις ξανά και ανακατεύεις με το πιρούνι 3 με 4 φορές μέχρι να γίνει ελαφριά η γρανίτα, να χωριστούν οι κρύσταλλοι και η γρανίτα να φαίνεται στεγνή και αφράτη.

Μοιράζεις τη γρανίτα σε ποτήρια και καλή σου απόλαυση!

{https://youtu.be/pUPuydWJOcM?si=7e_5ePEfD0FyCYDK}

Τελευταία τροποποίηση στις 17.06.2024 - 17:52