Ρακόμελο το εθιστικό!

07.05.2008

Από τα αρχαία χρόνια οι κάτοικοι της Αμοργού και των μικρών Κυκλάδων έφτιαχναν

ένα παραδοσιακό ποτό, που ονόμαζαν «Ψημένη Ρακή» ή «Ρακόμελο», για να κερνούν

τους φιλοξενούμενούς τους, αλλά και τους καλεσμένους στους γάμους των παιδιών τους. Βασιζόμενη σε αυτή την παράδοση, η Ποτοποιία Αμοργός δημιούργησε το Ρακόμελο Αμόργιον. Το όνομα του ποτού προέρχεται από το αρχαίο φυτό Αμόργη, με το οποίο έβαφαν τους χιτώνες, οι οποίοι ήταν ξακουστοί στην Αρχαία Ελλάδα. Η σύνθεσή του είναι μοναδική,

καθώς το απόσταγμα των σταφυλιών συνδυάζεται υπέροχα με το μέλι, αλλά και με βότανα όπως, το φλισκούνι, η μέντα και το δενδρολίβανο. Δοκιμάστε το σε θερμοκρασία δωματίου

ή παγωμένο και σίγουρα θα γοητευθείτε από το φυσικό άρωμα και τη γεύση του τόσο πολύ... που θα το ζητάτε συνέχεια!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ