Το οινικό μπουκέτο του μήνα

07.11.2011
Περιλαμβάνει ετικέτες από όλη την Ελλάδα, με τις ποικιλίες να ξυπνούν το ενδιαφέρον των φίλων του αμπελώνα.

Το οινικό μπουκέτο του μήνα περιλαμβάνει ετικέτες από όλη την Ελλάδα, με τις ποικιλίες να ξυπνούν το ενδιαφέρον των φίλων του αμπελώνα.

Μαντινεία Μποσινάκη

Ενα κρασί με προσωπικότητα που αποκαλύπτει τις χάρες της ποικιλίας Μοσχοφίλερο. Αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών κατακλύζουν τη μύτη, ενώ το γεμάτο στόμα και η νεανική φρεσκάδα προκαλούν εκρήξεις δροσιάς στον ουρανίσκο. Ταιριάζει με λευκά κρέατα και απαλές σάλτσες.

Chardonnay: Κτήμα Κατσαρού

Η κοσμοπολίτικη ποικιλία Chardonnay παράγεται στην Κρανιά Ολύμπου. Εντυπωσιάζουν στη μύτη τα εσπεριδοειδή, που χαρίζουν φρεσκάδα, ενώ στο βάθος διακρίνονται βουτυράτες νότες, που οφείλονται στην ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια. Ενα φινετσάτο κρασί με ευχάριστη επίγευση.

Εmphasis: Κτήμα Παυλίδη

Ενα ραφινάτο Chardonnay από τα Κοκκινόγεια Δράμας βραβευμένο με χρυσό μετάλλιο. Ισορροπημένο κρασί, που πίνεται ευχάριστα, αποκαλύπτοντας πολυσύνθετα αρώματα τροπικών φρούτων. Εντυπωσιάζει η πολυπλοκότητά του και η φρεσκάδα της επίγευσης.

Prima Terra: Κτήμα Χατζημιχάλη

Τοπικός οίνος Οπουντίας Λοκρίδος. Το πάντρεμα των ερυθρών ποικιλιών Ξινόμαυρο και Syrah χαρίζει ένα λαμπερό, καλοδομημένο απολαυστικό κρασί με ελκυστικό αρωματικό χαρακτήρα. Σε κάθε γουλιά ανακαλύπτεις τη θαυμάσια γευστική του ισορροπία.

Ερυθρός Παπαγιαννάκου

Ενα κρασί από τα Μεσόγεια και τις ποικιλίες Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon. Ενα blend με βαθύ ερυθρό χρώμα και αρώματα κερασιού. Κάθε γουλιά του χαρίζει στο στόμα απαλότητα και ωραία επίγευση. Κάνει καλή παρέα σε ψητά μπιφτέκια και μπριζόλες.

Cuvee Argyro: Κτήμα Ρεπάνη

Ενα ΠΟΠ κρασί Νεμέας από τον Νικόλα Ρεπάνη. Με βαθυκόκκινη φορεσιά, αρώματα μούρου, μαρμελάδας βύσσινο και διακριτικά ευχάριστες νότες γλυκών μπαχαρικών. Πλούσιο στόμα, με καλοδομημένες τανίνες και επίγευση που διαρκεί. Κάνει καλή παρέα με ψητά και μαγειρευτά κρέατα.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ