Ελληνικά και υπέροχα!

09.08.2012
Οι «δικές» μας προτάσεις κρασιών έρχονται στο κυριακάτικο τραπέζι για να δέσουν αρμονικά με τα εδέσματά μας.

Αναγνώστου
Σαββατιανό

Ενας τοπικός αττικός οίνος που σας βγάζει το καπέλο, όπως αυτό φιγουράρει στην ετικέτα του. Ευχάριστο λευκό κρασί, με χρυσοκίτρινες ανταύγειες, στόμα όλο φρεσκάδα, αρώματα φρούτων και πλούσια γεύση. Κάνει καλή παρέα με λευκά κρεατικά, τυριά και ψάρι.

Νεμέα
Κτήμα Αϊβαλή

Ενα αρωματικό και μαλακό αγιωργίτικο με λαμπερή ερυθρή φορεσιά και αρώματα από γλυκό κεράσι: Πλούσιο στόμα, με νόστιμες τανίνες και επίμονη επίγευση. Κρασί με καλή ισορροπία, που συνοδεύει με αρμονία πιάτα με πρωταγωνιστή το κρέας.

Ψηλές Κορφές
Ε.Ο.Σ. Σάμου

Φινετσάτο, αρωματικό και φρουτώδες, το ξηρό αυτό κρασί εκφράζει όλα τα χαρακτηριστικά του λευκού μοσχάτου. Αρώματα λεμονιού και νύξεις βασιλικού. Στόμα ευχάριστο και με καλή ισορροπία. Από τη στιγμή που θα μπείτε στον κόσμο του μοσχάτου, δεν υπάρχει πισωγύρισμα.

Emphasis Syrah
Κτήμα Παυλίδη

Ενας πορφυρός πολυβραβευμένος οίνος και εξαιρετικό syrah, με πολύπλοκη αρωματική παλέτα, που συνδυάζει νότες από βανίλια και καφέ λόγω της παλαίωσής του σε δρύινα βαρέλια. Πικάντικο, ισορροπημένο και απολαυστικό. Στοίχημα πως θα το αγαπήσετε!

Μικρός Βοριάς Αγγελος
Ρούβαλης

Από τις ορεινές πλαγιές της Αιγιαλείας, οι ποικιλίες chardonnay και sauvignon blanc δίνουν ένα κρασί με αρωματικό φόντο εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών. Συνοδεύει με όμορφο τρόπο πουλερικά, λευκά κρέατα, ψητά ψάρια στη σχάρα και σπαγγέτι θαλασσινών.

Δούγα Ρετσίνα
Κοντογιάννη

Ενας Οίνος Ονομασίας Κατά Παράδοση με κιτρινωπό χρώμα, και διακριτικά αρώματα ρετσινιού και μαστίχας, που ενισχύονται από το άρωμα κίτρινου φρούτου. Η γεύση του είναι απαλή αλλά και γεμάτη. Μια ρετσίνα με προσωπικότητα, που ταιριάζει με τους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας.

Aπό τη ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ