Absolute Unique: Φιάλες σωστά έργα τέχνης!

15.10.2012
Η βότκα Absolute παρουσιάζει τη συλλεκτική Absolute Unique, που θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα εκατομμύρια φιάλες, διαφορετικές μεταξύ τους, μοναδικά σχεδιασμένες και αριθμημένες.

Για να καταφέρει να κάνει κάθε φιάλη ένα μοναδικό έργο τέχνης, η Absolute χρειάστηκε να προχωρήσει σε ανασχεδιασμό της διαδικασίας παραγωγής. Οι πολύχρωμες φιάλες με τα ζωηρά χρώματα θα είναι διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο και ο καθένας από εσάς θα μπορέσει να εντοπίσει ένα σχέδιο που θα τραβήξει την προσοχή του και θα αποτελέσει ένα πραγματικά προσωπικό δώρο ή την απόλυτη προσθήκη στη συλλογή του.

Η Absolute Unique είναι ένα τολμηρό concept, ακόμη και για μια εταιρεία τόσο παθιασμένη με τη δημιουργικότητα όσο η Absolute. Για την δημιουργία της, χρειάστηκε μια σύνθετη αλληλεπίδραση του ανθρώπινου και του μηχανικού στοιχείου, καθώς και μια προσεκτικά ενορχηστρωμένη διαδικασία τυχαίων συνδυασμών, που μας έδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι μηχανές χρώματος μπήκαν μπροστά, τα μοτίβα και οι αλγόριθμοι προγραμματιστήκαν και έτσι διασφαλίστηκε η παραγωγή σχεδόν τεσσάρων εκατομμυρίων μπουκαλιών, εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους. Για το χρωματισμό των φιαλών χρησιμοποιήθηκαν 38 διαφορετικά χρώματα και 51 μοτίβα. Η σύνθεση των χρωμάτων και η αντίθεση με τη χάρτινη ματ ετικέτα που αναγράφει το μοναδικό αριθμό που χαρακτηρίζει την κάθε φιάλη, κάνουν την Absolute Unique πραγματικά μοναδική.

«Το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο από ό,τι περιμέναμε. H Absolute Unique θυμίζει πείραμα τρελού επιστήμονα με πινελιές street art» δήλωσε ο Jonas Tåhlin, Vice President Global Marketing. «Η γραμμή παραγωγής θύμιζε περισσότερο studio καλλιτέχνη παρά εργοστάσιο που κατασκευάζει μπουκάλια. Είναι πραγματικά εντυπωσιακές φιάλες, όλοι θα βρουν την προσωπική τους αγαπημένη».

Και συνεχίζει: «Διάφοροι καλλιτέχνες παγκόσμιας αναγνώρισης έχουν κατά καιρούς ερμηνεύσει μέσα από τη δική τους ματιά την εμβληματική φιάλη. Αυτή τη φορά, καλλιτέχνης είναι η ίδια η Absolute. Οι φίλοι της Absolute είναι όλοι μοναδικοί και γι’ αυτό θελήσαμε να προσφέρουμε στον καθένα τη δική του φιάλη, μία φιάλη ξεχωριστή όσο οι ιδιαιτερότητες των ανθρώπων. Λατρέψαμε την ιδέα της μοναδικότητας αν και η υλοποίησή της ήταν πρόκληση. Κατά τη διάρκειά της φθάσαμε στο σημείο να αναρωτηθούμε αν θα τα καταφέρουμε…και το πετύχαμε!»

Στην Ελλάδα, οι μοναδικές φιάλες Absolute Unique είναι διαθέσιμες σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες supermarket και σε επιλεγμένες κάβες, στην τιμή της απλής φιάλης.

Δείτε το behind the scene video εδώ https://www.youtube.com/absolut, επισκεφθείτε το http://www.drinkspiration.com για Absolute Unique συνταγές για cocktail και παρακολουθήστε το https://www.facebook.com/absolutvodkagreece για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Absolute Unique.