Κρασιά που συνοδεύουν τέλεια τα ζυμαρικά

14.01.2013
Ελληνικά κρασιά που ολοκληρώνουν την απόλαυση μιας μακαρονάδας

Το φαγητό θέλει και την κατάλληλη συνοδεία. Σου προτείνουμε μερικά ελληνικά κρασία που μπορούν να συνοδεύσουν τέλεια τα ζυμαρικά!

Μαλαγουζιά Κτήμα Avantis

Κρασί με λαμπερό κίτρινο χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες. Τη μύτη ερεθίζουν όμορφα φυτικά αρώματα λουίζας και μέντας, ενώ στο στόμα είναι πλούσιο με καλή οξύτητα. Συνοδεύει πιάτα ζυμαρικών με λευκές σάλτσες και θαλασσινά.

Ο Τόπος μας Τσάνταλη

Οίνος της Μακεδονίας από Ξινόμαυρο και Λημνιό. Η έντονη ερυθρή φορεσιά του, τα ελκυστικά αρώματα βύσσινου και φραγκοστάφυλου και η βελούδινη γεύση του σε κατακτούν αμέσως. Τέλειος συνοδός πλάι σε σπαγγέτι με ντοματένια σάλτσα.

Emphasis Syrah Κτήμα Παυλίδη

Ενα σπουδαίο βραβευμένο κρασί με μεθυστικά αρώματα βιολέτας, κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας δαμάσκηνου και καμένης καραμέλας. Απολαυστικό στόμα, φινετσάτες τανίνες και επίγευση με διάρκεια. Ταιριάζει με σάλτσες με κρέας.

Cabernet Sauvignon Κτήμα Χατζημιχάλη

Πορφυρό κρασί με κομψότητα και δύναμη που σαγηνεύουν. Αναδίνει ένα πυκνό μπουκέτο από φρούτα του δάσους, κεράσια, μπαχαρικά που «αγκαλιάζουν» ευχάριστες νότες βανίλιας, καπνού και μόκας. Στόμα πλούσιο, πυκνό και απόλυτα γοητευτικό.

Kotyle Chardonnay 2011 Αμπελώνες Ναβαρίνο

Πολυσύνθετο αρωματικά κρασί με πράσινο-λεμονί χρώμα μάς δίνει αυτή η κοσμοπολίτικη ποικιλία από παλαιά κλήματα. Βουτυράτο στη μύτη, με γλυκά αρώματα ροδάκινου, ώριμου λεμονιού και βανίλιας. Υπέροχο δίπλα σε ζυμαρικά με λευκές σάλτσες.

Ορεινός Ηλιος Semeli

Η ελληνική ποικιλία Αγιωργίτικο, που ωριμάζει σε καινούρια δρύινα βαρέλια, δίνει ένα ερυθρό κρασί με αρώματα δαμάσκηνου και κερασιού. Στόμα γεμάτο, με διακριτικές τανίνες και ικανοποιητική οξύτητα. Ιδανικός σύντροφος σε πιάτα με δυνατές σάλτσες.

Λευκός Κύκνος Μοσχοφίλερο Ελληνικά Κελλάρια

Οίνος κομψός, με αχυρένιο χρώμα, από Μοσχοφίλερο με όμορφα αρώματα λεμονανθών. Στο στόμα αποκαλύπτει ευχάριστη οξύτητα και ζωηρή φρουτώδη γεύση. Πρόκειται για ένα κρασί που ζωντανεύει τις καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Ianos Cabernet Sauvignon Αγγελος Ρούβαλης

Η ωριμότητα ντυμένη στα πορφυρά! Στη μύτη εκφράζει την ποικιλία, με χαρακτηριστική την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά σε φόντο μπαχαρικών και μαρμελάδας φρούτων του δάσους. Στόμα πλούσιο, με στιβαρές τανίνες. Συνοδεύει τις πικάντικες σάλτσες.

Σημείο Στίξης Ροζέ Μπουτάρη

Ενα μοντέρνο καινούριο κρασί από την εταιρεία Μπουτάρη που παντρεύει με μαεστρία την ποικιλία Syrah με τον Ροδίτη. Χαρακτηρίζεται από υψηλή οξύτητα και γλυκό, φρουτώδες άρωμα. Συνδυάζεται με πιάτα ζυμαρικών με λευκή ή ροζέ σάλτσα.

Aπό τη ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ