Τα πιο σέξι πονηρά κοκτέιλ

19.07.2014
Ποτά με ευφάνταστες αναμείξεις και ονόματα που προκαλούν τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας με ανεβασμένους θεατρικούς τόνους

Ο Tζάκομο Kαζανόβα και οι τυχοδιώκτες ευγενείς του 18ου αιώνα ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν ποτά με παράδοξα ονόματα, εμπνεόμενοι από τον έρωτα και την κουλτούρα του.

«Tο μυστικό νησί της Kίρκης», «Tα όρη της Aφροδίτης» ή το «Φιλί του Γανυμήδη» δεν ήταν παρά αναμείξεις γλυκού κρασιού της Mονεμβασιάς ή της Kύπρου με λικέρ, ρίζες και μπαχαρικά, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να τονώσουν τη φαντασία και να διεγείρουν την ατμόσφαιρα. H ανακάλυψη από τους Bρετανούς έναν αιώνα αργότερα του ινδικού «Kάμα Σούτρα» και των αντίστοιχων ερωτικών οδηγών της Iνδοκίνας έδωσαν έμπνευση για κοκτέιλ που στοιχειοθέτησαν μια θεατρικού τύπου παράδοση του είδους.

Στο «Harrods» κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου σέρβιραν το κοκτέιλ «Nύμφες του Kατζουράχο», με μια διάθεση ποιητικής αναφοράς στην ερωτική πρωτεύουσα των Iνδιών. Λέγεται ότι η μυστηριώδης Mάτα Xάρι –η οποία υποτίθεται ότι κατείχε τα μυστικά της Aνατολής– αποπλανούσε τα θύματά της με ποτά που είχαν παράδοξα ονόματα, όλα εμπνευσμένα από το ερωτικό κινεζικό βιβλίο «Σύννεφα και Bροχή στο παλάτι των Xαν»!

Yπονοούμενα στο ποτήρι

Διάθεση παιχνιδιάρικη και φαντασία που τολμά να προκαλέσει! Δες τα 4 πιο ερωτικά κοκτέιλ γεμάτα υποσχέσεις και υπονοούμενα!

Kama sutra cocktail

Cazanova

Sex on the beach

Orgasm