Υπέροχα κοκτέιλ με τσάι & αλκοόλ

05.02.2014
Η παλαιομοδίτικη απόλαυση του τεΐου μετ' αποστάγματος εμπνέει τους σύγχρονους μπάρμαν για τη δημιουργία αφυπνιστικών κοκτέιλ.

H τελετουργία του τσαγιού αποτελεί για την Ανατολή μια πνευματική διαδικασία που στοχεύει στον εξαγνισμό της καθημερινότητας. Για τη Δύση, πάλι, είναι μια ευκαιρία για συνάντηση σε μια ατμόσφαιρα εκλεπτυσμένη.

Η συνύπαρξη του ροφήματος με το αλκοόλ δεν συνηθίζεται, εκτός ίσως από κάποιο εκλεκτό λικέρ στην Ιταλία, την Αυστρία ή τη Βαυαρία. Παρ' όλα αυτά, η ανάμειξη ζεστού τσαγιού με αλκοόλ αποτελεί μια μυστική συνταγή που γνωρίζουν –εδώ και αιώνες– όλες οι γιαγιάδες του κόσμου και τη συνηθίζουν τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες.

Η ιδέα της δημιουργίας κοκτέιλ με ανάμειξη τσαγιού, αλκοόλ και φρούτων θεωρήθηκε καινοτομία τη δεκαετία του '90 και έκανε διάσημα τα λονδρέζικα μπαρ. Το μυστικό βρισκόταν στην αρμονική ισορροπία premium spirits και εκλεκτών ποικιλιών τσαγιού. Ο μπάρμαν έβαζε το τσάι σε αλκοόλ –συνήθως σε τζιν ή βότκα– για 16 έως 20 ώρες. Επειτα, τοποθετούσε το μείγμα στο ψυγείο. Τη στιγμή που θα σερβιριζόταν το κοκτέιλ, χρησιμοποιούσε ως «καμβά» το μείγμα, προσθέτοντάς του διάφορα υλικά. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη φαντασία, την αλχημιστική αίσθηση του δημιουργού, μα πάνω απ' όλα από την καλή διάθεση των συνδαιτυμόνων.

Τρεις ιδέες για υπέροχα κοκτέιλ τσαγιού
(Κάνε κλικ σε κάθε συνταγή και δες πώς θα τα φτιάξεις)

* Hot isla tea


* Hot cranberry orange tea


* Ice angel face tea