Η Guinness γιορτάζει τον Άγιο Πατρίκιο και κερνάει μπύρες

05.03.2014
Το τριήμερο 14-17 Μαρτίου 2014, η Guinness θα ενωθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Πατρικίου. Μια διεθνή γιορτή που χαρακτηρίζεται από το πνεύμα της πραγματικής ιρλανδικής φιλίας και που αποτελεί την ιδανική περίσταση για να «φέρνει» τους φίλους πιο κοντά, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι Guinness.

Κάθε χρόνο, πάνω από 13 εκατομμύρια pints Guinness φέρνουν κοντά τους χιλιάδες φίλους της πιο διάσημης μαύρης μπύρας στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου ενώ από τον εορτασμό δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η Ελλάδα η οποία τιμάει κάθε χρόνο τον Άγιο Πατρίκιο συντροφιά με τους λάτρεις της Guinness!

Η Ελλάδα συμμετέχει δυναμικά στον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου προσφέροντας στους φίλους της αγαπημένης μπύρας τη δυνατότητα να κεράσουν την παρέα τους ένα pint GUINNESS™ στην μπυραρία της προτίμησης τους!

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 17/3, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα της GUINNESS™ στο Facebook (www.facebook.com/guinness), να επιλέξουν 3 φίλους με τους οποίους θέλουν να εορτάσουν την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, να τυπώσουν το voucher τους και να περάσουν αξέχαστες στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και την αγαπημένη τους μπύρα στην μπυραρία της επιλογής τους ενώ, παράλληλα, πάλι μέσα από τη σελίδα της στο facebοοκ, η Guinness® επιφυλάσσει εκπλήξεις και για 16 τυχερούς που θα κερδίσουν μοναδικά δώρα μέσα από 8 mini διαγωνισμούς.

Εκπλήξεις όμως θα περιμένουν και όλους τους φίλους της Guinness που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Αγίου Πατρικίου όπου, απολαμβάνοντας ένα pint της αγαπημένης τους μπύρας, η Guinness® θα τους προσφέρει το επετειακό καπέλο St. Patrick’s για να μπουν ακόμα πιο έντονα στο κλίμα του παγκόσμιου εορτασμού.

H παγκόσμια αυτή γιορτή θα αγκαλιάσει και όλους τους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο καθώς κατά την ημέρα του εορτασμού, διάσημα μνημεία και αξιοθέατα όπως είναι η Πέτρα της Ιορδανίας, οι Πυραμίδες της Γκίζας, ο Πύργος της Ωραίας Κοιμωμένης στη Disneyland στο Παρίσι κλπ, θα φωταγωγηθούν πράσινα αποτείνοντας φόρο τιμής στον Άγιο Πατρίκιο.

Ο εορτασμός ξεκίνησε… Επισκεφθείτε τη σελίδα της Guinness ® στο facebook, προσκαλέστε τους φίλους σας για να γιορτάσετε μαζί τους, πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς και γίνετε μέλος της πιο παγκόσμιας παρέας που ενώνεται στο πλαίσιο της πιο αγαπητής γιορτής.

Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τον Άγιο Πατρίκιο

· Ο Άγιος Πατρίκιος είναι ο προστάτης της Ιρλανδίας ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση έδιωξε τα φίδια από τη χώρα.

· Παρόλο που η δράση του είναι έντονη στην Ιρλανδία, ο Άγιος Πατρίκιος γεννήθηκε στην Ουαλία ενώ το πραγματικό του όνομα ήταν Maewyn Succat.

· Πέρα από την Ιρλανδία ο εορτασμός του Αγίου Πατρικίου αποτελεί εθνική εορτή και για το νησί Μοντσερράτ στην Καραϊβική καθώς κατά τον 17ο αιώνα αποτέλεσε καταφύγιο για χιλιάδες Ιρλανδούς μετανάστες.

· Κατά το 2013, η ημέρα του Αγίου Πατρικίου εορτάσθηκε από περισσότερους από 70 εκατομμύρια λάτρεις της μπύρας στις 6 ηπείρους.

· Η πρώτη παρέλαση προς τιμή του Αγίου Πατρικίου έλαβε χώρα στις 17 Μαρτίου του 1762, στη Νέα Υόρκη από Ιρλανδούς στρατιώτες του Αγγλικού στρατού. Η ατμόσφαιρα της παρέλασης σε συνδυασμό με την Ιρλανδική μουσική βοήθησε τους στρατιώτες να επανασυνδεθούν με τις ρίζες τους. Σήμερα κατά την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, παρελάσεις πραγματοποιούνται σε πολλά σημεία του κόσμου προς τιμήν του προστάτη της Ιρλανδίας.

· Υπάρχουν περισσότερες από 100 ανδρικές και γυναικείες παραλλαγές του ονόματος Patrick.

· Το 2013, η Ιρλανδία ανέλαβε παγκόσμια πρωτοβουλία για την φωταγώγηση με πράσινο χρώμα μνημείων και αξιοθέατων ανά τον κόσμο στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Πατρικίου. Ανάμεσα στα σημεία που μεταμορφώθηκαν σε πράσινα βρίσκονται οι Πυραμίδες της Γκίζας, το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο ντε Τζανέιρο, οι καταρράκτες του Νιαγάρα κλπ

Σημαντικά στοιχεία που θα θέλατε να γνωρίζετε για τη Guinness

· Σχεδόν 10 εκατ. pints Guinness καταναλώνονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο ενώ σε επίπεδο έτους καταναλώνονται 2 δις pints

· Εδώ και 8,475 χρόνια η Guinness παράγεται στο Ζυθοποιείο St James Gate στην Ιρλανδία όπου παρασκευάζονται περισσότερα από 12 δις pints

· Κατά μέσο όρο, 1 νέα Irish Pub ανά τον κόσμο, ξεκινάει τη δραστηριοποίηση της καθημερινά.

·Η Guinness παράγεται σε 50 χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένου και του ζυθοποιείου St. James's Gate στο Δουβλίνο.