Η πολύτιμη συλλογή: 4 spirits με αίγλη

12.09.2014
Τέσσερα spirits με ψυχή που αποθεώνουν την τέχνη της απόσταξης και την αξία της αυτοεπιβράβευσης

Jameson Select Reserve

Μια πολύ ξεχωριστή βερσιόν του Jameson. Το χαρμάνι του περιέχει ένα μεγάλο μέρος ουίσκι που έχει ωριμάσει σε βαρέλια από bourbon και sherry, προσεκτικά «καμένα» στο εσωτερικό τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό grainy ουίσκι με πλούσια γεύση και υφή, που συνδυάζεται με τις χαρακτηριστικές νότες από την ευγένεια ενός sherry και αρώματα, μπαχαρικών, ξύλου και εξωτικών φρούτων. Η φιλοσοφία του John Jameson, που το 1780 δημιούργησε το αποστακτήριό του στο Δουβλίνο και ξεκίνησε μια παράδοση ποιότητας και επιτυχίας, συνοψίζεται στη φράση «Sine Metu», δηλαδή «χωρίς φόβο».

Chivas Regal 18 Years Old Gold Signature

Η «Χρυσή υπογραφή» του master blender Colin Scott βρίσκεται σε κάθε φιάλη, αφού ο ίδιος επιλέγει για τη δημιουργία του Chivas 18 τα σπανιότερα malts της Σκοτίας, με χρόνο ωρόμανσης 18 και άνω. Το Strathisla 18 ετών και το Longmorn 18 ετών είναι μερικά από τα πιο σημαντικά, τα οποία φυλάσσονται αποκλειστικά για τη δημιουργία του εξαιρετικού αυτού blend και δεν διατίθενται στην αγορά.

Η Gold Signature εκδοχή του Chivas 18 Years Old χαρακτηρίζεται από τον μοναδικό συνδυασμό αρωμάτων φρούτων και καραμέλας βουτύρου, τη βελούδινη γεύση πικρής σοκολάτας, καθώς και τη μακρά επίγευση.

Lillet

Το Lillet είναι το πρώτο aperitif του Bordeaux και δημιουργηθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τους αδελφούς Paul και Raymond Lillet. Είναι ένα ποτό με βάση εξαιρετικής ποιότητας κρασιά το οποίο γνώρισε μεγάλη δόξα τη δεκαετία του '50 σε Παρίσι και Νέα Υόρκη. Η διαδικασία παραγωγής του ολοκληρώνεται σε 3 στάδια: Vignage, ωρίμανση και ανάμιξη των σοδειών (blending). Σερβίρεται δροσερό στους 6-8ο C με πάγο και ένα κομμάτι λεμονιού ή πορτοκαλιού, αλλά συχνά συμπεριλαμβάνεται και ως συστατικό σε κοκτέιλ. Η γκάμα των Lillet aperitifs αποτελείται από τα Lillet Blanc, Lillet Rose και Lillet Rouge.

Absolut Elyx

Χειροποίητη βότκα που αποστάζεται σε ένα αποστακτήρα του 1921, γνωστό σαν Column 51, φτιαγμένο εξολοκλήρου από χαλκό. Η διαδικασία της απόσταξης είναι μυστική και τη χειρίζονται πολύ λίγοι έμπιστοι της εταιρείας στους οποίους κληροδοτήθηκε η γνώση και η εμπειρία από την προηγούμενη γενιά των παρασκευαστών της βότκας. Η Absolut Elyx έχει μια μεταξένια υφή που οφείλεται στην πρώτη ύλη: το σιτάρι που προέρχεται από συγκεκριμένο ιδιόκτητο αγρόκτημα της Absolut, αλλά και τον μοναδικό τρόπο απόσταξης. Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη, με πάγο, με ελάχιστο βερμούτ σαν μαρτίνι, ή σε κοκτέιλ.

The holidays spirit coctails

Vesper Martini

Absolut Elyx Charade

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ