Χριστουγεννιάτικο Gluhwein: Πώς θα το φτιάξεις

26.11.2016
Είναι το κρασάκι που έχουμε συνδιάσει με κρύο, Χριστούγεννα και στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Συνήθως το αγοράζουμε έτοιμο, ωστόσο, μπορούμε να το φτιάξουμε με μεγάλη ευκολία και στο σπίτι.

Πώς το κάνουμε;

Απλούστατο!

Κατ΄αρχήν επιλέγουμε κόκκινο κρασάκι χωρίς πολλές τατίνες. Το Αγιωργίτικο ή και το Ξινόμαυρο είναι καλές επιλογές. Βάζουμε το κρασάκι σε μια κατσαρολίτσα μαζί με σταφίδες και μπαχαρικά όπως πχ κανέλα, γαρύφαλλο. μοσχοκάρυδο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Προσοχή: το κρασί δεν πρέπει να βράσει, αρκεί να ζεσταθεί.

Δεν ήταν δύσκολο, σωστά;

  • Αν πάλι προτιμάς την ιδέα των κοκτέιλ, σου έχουμε προτάσεις γιορτινές που θα σε ενθουσιάσουν. Δες τις όλες με ένα κλικ εδώ.