Συνοδευτικά για κρασάκι: Ιδέες για να επιλέξεις

23.08.2015
Έχεις κανονίσει βραδιά κρασιού στο σπίτι με φίλους και γνωστούς αλλά δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις; Με τι μπορείς να ταιριάξεις τέλεια το κρασάκι; Ποιά σνακ να επιλέξεις; Σου δίνουμε μερικές ιδέες για να επιλέξεις. Από τη Δήμητρα Γκούντρα

1. Τυράκι

Κρασί και τυρί είναι ένας all time classic συνδιασμός. Κόψε σε κυβάκια τυράκια κάθε είδους - κατά προτίμηση κίτρινα - πέρασε οδοντογλυφίδες και πρόσφερέ τα με το κρασάκι σου. Κι αν δε ξέρεις με τι κρασί συνοδεύεται κάθε τυρί, τσέκαρε το παλαιότερο άρθρο μας που θα σου λύσει κάθε απορία, εδώ.

2. Χούμους

Αν πρόκειται να προσφέρεις κόκκινο κρασάκι, μια καλή επιλογή για σνακ είναι το χούμους. Υπάρχει η επιλογή του αγοραστού, αλλά πάντα το σπιτικό είναι καλύτερο. Και για να μην έχεις καμία δικαιολογία, σου πτοτείνουμε και συνταγές.

Κλασική συνταγή για χούμους

Χούμους με φέτα

Χούμους με λάδι καυτερής πιπεριάς

3. Κάσιους

Από τους ξηρούς καρπούς αυτοί που ταιριάζουν άψογα με κρασί είναι τα κάσιους ή αν είσαι λάτηρης των καυτερών οι ξηροί καρποί που είναι επικαλυμμένοι με γουασάμπι. Γιατί πάντα πρέπει να κάνουμε το πιο σωστό ταίριασμα!

4. Σοκολάτα; Κι όμως!

Από τα πιο περίεργα σνακ που θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί αλλά η σοκολάτα παέι τέλεια με το κρασάκι. Μαύρη σοκολάτα με λευκό ή κόκκινο κρασί και τρουφάκια με πιο ξηρά κρασιά. Άλλωστε, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει στον κανόνα ταιριάσματος γλυκού και κρασιού, το κρασί δεν πρέπει να είναι πιο γλυκό απο το επιδόρπιο. Κι αν δε θυμάσαι το άρθρο, στο υπενθυμίζουμε. "Με τι κρασί να συνοδέψεις τα γλυκά;"

5. Σταφύλια ή σταφίδες

Πως θα μπορούσαν να μην ταιριάζουν, αφού από τα ίδια γίνεται και το κρασί; Πράσινα σταφύλια με ελαφρύ κρασάκι και κόκκινα σταφύλια με σκούρες και πλούσιες σε γεύση κι άρωμα ποικιλίες.