Ενα νέο αστέρι

20.01.2015
Με αφετηρία το πάρτι του Vanity Fair στη Βενετία, ο φωτογράφος Rankin και το Johnnie Walker Gold Label Reserve αναζητούν τον επόμενο εκκολαπτόμενο αστέρα της Ευρώπης.

Mε απώτερο στόχο τον εντοπισμό του νέου Ευρωπαίου Rising Star που θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην online καμπάνια του Johnnie Walker Gold Label Reserve για το 2015, το εορταστικό blend της οικογένειας του Johnnie Walker και 0 διάσημος φωτογράφος μόδας Rankin ένωσαν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας αυτή την ιδιαίτερη ενέργεια αναζήτησης εκκολαπτόμενων αστέρων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στην εκδήλωση του Vanity Fair. Κορυφαία ονόματα του χώρου και αρκετοί ανερχόμενοι καλλιτέχνες παραβρέθηκαν στο πάρτι για να συμμετάσχουν σε αυτή την αναζήτηση δηλώνοντας συμμετοχή μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο, για τις ανάγκες της ενέργειας αυτής, χρυσό photobooth του Johnnie Walker.

Στο πάρτι δεν θα μπορούσε να μη βρίσκεται και ο ίδιος ο Rankin, ο οποίος φανερά ενθουσιασμένος είπε: «Ολα αυτά τα χρόνια, είχα την τύχη να φωτογραφίσω πολλές διασημότητες στην πορεία τους προς την κορυφή και τη διεθνή φήμη. Τώρα, σε συνεργασία με το Johnnie Walker Gold Label Reserve, αναζητώ μια νέα γενιά ανερχόμενων αστέρων, που ενσαρκώνουν το πνεύμα και το πάθος που χρειάζεται κανείς για να πετύχει και να κατακτήσει τους στόχους του. Αφήνοντας τη φωτογραφική μηχανή μου στην άκρη, σχεδίασα ένα photobooth το οποίο αποτελεί έναν νέο και διαφορετικό τρόπο λήψεων για μένα. Είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω. Μέσα από ειδικές διεργασίες και φωτισμούς, θα απαθανατίσω τις εορταστικές στιγμές των σημερινών ανερχόμενων αστεριών».

Ο τελικός νικητής αυτής της αναζήτησης θα επιλεχθεί από τον ίδιο τον Βρετανό φωτογράφο, αφού πρώτα το photobooth διανύσει μια πορεία στην Ευρώπη η οποία συνολικά θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες. Καλεσμένος του Johnnie Walker Gold Label στη Βενετία ήταν και ο ηθοποιός Μάνος Γαβράς, ambassador της ενέργειας Rising Star για τη χώρα μας, ο οποίος δήλωσε: «Η πορεία προς την αναγνώριση είναι μια διαρκής διαδικασία για έναν καλλιτέχνη που απαιτεί να κάνεις ένα βήμα τη φορά προς τον στόχο σου, πάντα με σύνεση και προσοχή. Είναι ένα υπέροχο ταξίδι όπου κάθε μικρή ή μεγάλη επιτυχία μένει χαραγμένη στη μνήμη σου και σου δίνει δύναμη να προχωρήσεις, ενώ κάθε εμπόδιο μια αφορμή για να προσπαθήσεις περισσότερο».

Χρυσές στιγμές γιορτής
Επί έναν μήνα το photoboοth του Rankin, συνοδευόμενο από τον εορταστικό χαρακτήρα του Johnnie Walker Gold Label Reserve, αναζήτησε στα πιο λαμπερά πάρτι της Αθήνας το νέο ανερχόμενο αστέρι της Ευρώπης.

Μαρία Παπαδοπούλου