Αβγοτάραχο & τσίπουρο

20.01.2015
Λίγες μέρες πριν, ένας γευστικός συνδυασμός μάς έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και πραγματικά τον απολαύσαμε.

Λίγες μέρες πριν, ένας γευστικός συνδυασμός μάς έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και πραγματικά τον απολαύσαμε. Είχαμε προτείνει και παλαιότερα τη γευστική αρμονία ανάμεσα στο αβγοτάραχο και το απόσταγμα όπως η βότκα και το ουίσκι, αλλά αυτή με το παλαιωμένο τσίπουρο, και μάλιστα αυτό του Τσιλιλή, το Dark Cave, ήταν πραγματικά ευχάριστη έκπληξη. Το στιβαρό Dark Cave, με τα αρώματα αποξηραμένων φρούτων όπως δαμάσκηνα, σταφίδες και περγαμόντο και τις νότες παλαίωσης όπως βανίλια, σοκολάτα και μπαχαρικά, ταυτίστηκε πλήρως με τον ελαιώδη χαρακτήρα του αβγοτάραχου Trikalinos, και τη θαλασσινή αύρα που φέρνει μέσα του, την τύρφη και το ιώδιο. Το αποτέλεσμα ήταν μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Το παλαιωμένο Dark Cave αποστάζεται σε μικρούς ασυνεχείς χάλκινους άμβυκες, ενώ ωριμάζει σε επιλεγμένα γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι, για τουλάχιστον 5 χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ