Τα δώρα της Προβηγκίας

29.01.2015
Πέντε κορυφαία δείγματα αξεπέραστης οινοποίησης, μοναδικού terroir και προσιτής πολυτέλειας.

1. Clos Mireille Blanc de Blancs/Domaines Ott

Ανοιχτό χρυσαφί χρώμα με κρυστάλλινες ανταύγειες. Φρουτώδες, με αρώματα λευκού ροδάκινου, εσπεριδοειδών, τροπικών φρούτων αλλά και αρώματα θαλασσινής αύρας. Στο στόμα γεμάτο, γενναιόδωρο, με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, ξύσματος εσπεριδοειδών και ελάχιστες νότες από την παραμονή του στο βαρέλι. Φρέσκο και κομψό τελείωμα. Ποικιλίες σταφυλιών: 70% Semillon + 30% Vermentino (Rolle).

2. Chateau Romassan Bandol Rose Coeur de Grain/Domaines Ott

Ανοιχτό ροζ με ανταύγειες άγριου ροζέ τριαντάφυλλου. Αρώματα εσπεριδοειδών με νότες γλυκόριζας αλλά και λευκών λουλουδιών. Στο στόμα αρκετά γεμάτο, πολύπλοκο, δυνατό και ισορροπημένο, με αρώματα λευκών και κόκκινων μούρων. Ενα κρασί μεταξένιο και διαρκές. Ποικιλίες σταφυλιών: 58% Mourvedre + 32% Cinsault + 10% Grenache.

3. Chateau Romassan Bandol Rouge/Domaines Ott

Ενα κρασί με πολύπλοκη μύτη από κόκκινα φρούτα, άγρια ??φράουλα, δέρμα με νότες μπαχαρικών, καθώς και μια υποψία γλυκόριζας. Στο στόμα γεμάτο, ρωμαλέο, δυναμικό, με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης. Ποικιλίες σταφυλιών: 80% Mourvedre + 20% Grenache.

4. Petale de Rose - Chateau la Tour de l’Eveque/Regine Sumeire

Το χρώμα του είναι ανοιχτό ροζέ σαν αυτό που έχουν τα πέταλα του ρόδου. Αρωματικά χαρακτηρίζεται από άνθη μανόλιας, νότες ροδάκινου αλλά και ράσμπερι. Στο στόμα είναι κομψό, λείο και απαλό, σχεδόν μεταξένιο. Ποικιλίες σταφυλιών: Grenache 37%, Cinsault 30%, Syrah 16%, Μourvedre 6%, Rolle 3%, Semillon 3%, Ugni-blanc 3%, Cabernet Sauvignon 2%.

5. Chateau la Tour de l’Eveque rouge/ Regine Sumeire (λευκή ετικέτα)

Ενα εκφραστικό κρασί με αρώματα κόκκινων φρούτων και γήινα αρώματα του δάσους. Στο στόμα αρκετά γεμάτο, βελούδινο, με ώριμες τανίνες. Εκπλήσσει με την ικανότητα παλαίωσής του. Ποικιλίες σταφυλιών: Syrah 98%, Cabernet Sauvignon 2%.