Η σοκολάτα στα κοκτέιλ: Τι πάει με τι

04.10.2015
Η ανάμειξη σοκολάτας και αλκοόλ δεν είναι νέα τάση. Συναντάται ήδη από την εποχή των φραγκισκανών μοναχών - που πρότειναν ένα μείγμα ως φάρμακο για την τόνωση του ανδρισμού - αλλά κι από τον Λουδοβίκο τον ΙΔ που ενθουσίαστηκε στην ιδέα της σοκολάτας με ρούμι! Τον 20ο αιώνα τα σοκολατένια λικέρ κλέβουν την παράσταση και σιγά-σιγά τον 21ο αιώνα η σοκολάτα αρχίζει και μπαίνει στο παιχνίδι των κοκτέιλ...

Ταιριάζουν όμως όλα τα είδη σοκολάτας με κάθε ποτό; Ιδού μερικά βασικά για πετυχημένα κοκτέιλ σοκολάτας

Κονιάκ

Το κονιάκ είναι σκληρό ποτό κι όχι ιδιαίτερα ευέλικτο. Σε ένα κοκτέιλ με κονιάκ και σοκολάτα καλό είναι να επιλέξουμε μια γλυκιά γάλακτος.

Λικέρ εσπεριδοειδών

Μια σοκολάτα με 60% κακάο είναι ιδανική επιλογή

Τεκίλα

Με την τεκίλα καλό είναι να είμαστε ιιδαίτερα προσεκτικοί. Της ταιριάζει σοκολάτα με υψηλό ποσοστό κακάο 80%

Μαύρο ρούμι

Συνήθως δένει με τις περισσότερες σοκολάτες αλλά και με καραμέλα.

Βότκα

Σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα