Δεν είναι μόνο το ανοιγμένο κρασί που χαλάει αλλά ακόμη κι όσα δεν έχουν ανοιχτεί. Σου δίνουμε στα γρήγορα 3 συμβουλές που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις στα γρήγορα το χαλασμένο κρασί:
Πώς θα καταλάβεις το χαλασμένο κρασί;
- Έχει χάσει τη διαύγειά του κι έχει αρχίζει να κιτρινίζει στην περίπτωση του λευκού κρασιού και να γίνεται καφετί στην περίπτωση του κόκκινου κρασιού.
- Ο φελλός έχει βγει ελαφρά από το μπουκάλι ή είναι ραγισμένος οπότε το κρασί έχει πάρει αέρα.
- Έχει βαριά άσχημη μυρωδιά ή μυρίζει σαν ξύδι. Αν το κρασί αναδύει μυρωδιά μούχλας, χαλασμένου αβγού ή ξυδιού είναι ξινισμένο.