Το λευκό αθήρι...

23.07.2009
Συνεχίζοντας την ανάλυση των ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού, σε αυτό το τεύχος θα ασχοληθούμε με μια από τις πιο γνωστές λευκές ποικιλίες, το αθήρι.

Συνεχίζοντας την ανάλυση των ελληνικών ποικιλιών σταφυλιού, σε αυτό το τεύχος θα ασχοληθούμε με μια από τις πιο γνωστές λευκές ποικιλίες, το αθήρι. Καλλιεργείται σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως η Χαλκιδική, η Ρόδος, η Σαντορίνη αλλά και στη νότια Πελοπόννησο. Ο τρύγος αλλά και η ωρίμανση γίνεται τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου και μας δίνει κρασιά με φρουτώδες άρωμα και γεμάτη γεύση.