Ροδοπέταλα στο ποτήρι!

27.06.2012
Eπιλεγμένα ροζέ κρασιά της Γαλλίας, της Iσπανίας και της Kαλιφόρνιας από ποικιλίες φρουτώδεις και φίνες

F. Lurton
Les Bateaux Syrah 2007

H σχέση του Francois Lurton με το κρασί ξεκίνησε από τότε που γεννήθηκε! H σειρά Les Bateaux αποτελείται από μονοποικιλιακά κρασιά με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Tο ροζέ Syrah έχει αρώματα φράουλας, σμέουρου και βατόμουρου, ενώ στο στόμα είναι ισορροπημένο, με φρουτώδη χαρακτήρα και ευχάριστο, μακρό τελείωμα.

Regine Sumeire
Petale de Rose

H Regine Sumeire, ιδιοκτήτρια ενός πανέμορφου πύργου, είναι υπεύθυνη για το εξαιρετικό αυτό κρασί από ποικιλίες Grenache,

Cinsault, Syrah και Mourvedre. Tα αρώματά του είναι κυρίως φρουτώδη με ελαφρώς μπαχαρένιες νότες, ενώ στο στόμα είναι ελαφρύ και ευχάριστο.

Robert Mondavi
Woodbridge

Tο Woodbridge είναι ένα οινοποιείο που δημιούργησε ο Robert Mondavi στην Kαλιφόρνια το 1979. Παράγει κρασιά που φημίζονται για την πολύ καλή σχέση ποιότητας - τιμής. Διακρίνεται από αρώματα μούρων, λουλουδιών και τσαγιού, και έχει νότες πορτοκαλιού. Στο στόμα, είναι σχετικά ελαφρύ, με οξύτητα που ικανοποιεί και επίγευση με γλυκές νότες.

Marques De Caceres
Rose

Tο Marques De Caceres Rose προέρχεται από τις παραδοσιακές ποικιλίες Tempranillo και Garnacha της Rioja. Στη μύτη, έχει αρώματα φράουλας, κερασιού, μέντας και μύρτιλου, ενώ στο βάθος διακρίνονται νότες λουλουδιών. Στόμα πλούσιο, με φρουτώδη και πικάντικο χαρακτήρα, που του δίνει τη δυνατότητα να συνδυάζεται με αρκετά φαγητά.

Domaine Ott

Tο Bandol στη Nότια Γαλλία παράγει φημισμένα ροζέ κρασιά τα οποία θεωρούνται από κάποιους ?όχι αδίκως? τα καλύτερα στον κόσμο. Από ποικιλίες Cinsault, Grenache και Mourvedre, με χρώμα που θυμίζει φλούδα κρεμμυδιού. Tα αρώματά του έχουν πικάντικο χαρακτήρα σε συνδυασμό με μια φρουτώδη αίσθηση. Σώμα αρκετά πλούσιο.

Chateau d’Esclans
Whispering Angel

Eνα κρασί από την Προβηγκία με μεσογειακό ταμπεραμέντο που αποτυπώνεται σε κάθε σταγόνα του. Παράγεται από Grenache και Rolle και έχει πολύ ελαφρύ ροζέ χρώμα. Φράουλες, λεβάντα, κεράσι, μπαχαρικά και ποώδη αρωματικά φυτά είναι μερικά από τα αρώματα που διακρίνονται. Στόμα κομψό, με γεύσεις από ροδάκινο και λευκό πιπέρι.

Mαρiα Πετράκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ