Tρύγος 2009

10.09.2009
Οι αγωνίες και οι κόποι μίας χρονιάς δέχονται τώρα την ανταπόδοση τους στα αμπελοτόπια όλης της χώρας.

Τα μηνυματα που έρχονται από τον σημαντικό αμπελώνα Νεμέα είναι θετικά. Ο οινολόγος, οινοπαραγωγός και πρόεδρος της ΕΝΟΑΠ Γιώργος Σκούρας μάς μεταφέρει μια πρώτη εικόνα: «Ο χειμώνας που πέρασε, πλούσιος σε βροχοπτώσεις, έδωσε τη θέση του σε μια ζοφερή άνοιξη.

Τα αμπέλια άνθισαν και έδεσαν σχετικά όψιμα και η θρέψη των σταφυλιών υπήρξε άριστη λόγω των βροχοπτώσεων μέχρι αργά τον Ιούνιο. Το καλοκαίρι πέρασε δροσερό χωρίς ιδιαίτερους καύσωνες εξασφαλίζοντας τη δροσιά που χρειάζονται τα σταφύλια.

Ετσι φτάσαμε σε μια χρονιά που φαίνεται επιτέλους πλούσια τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα. Περιμένουμε με αγωνία τους ορεινούς Ροδίτες, που ωριμάζουν ήρεμα με υψηλές οξύτητες που εξασφαλίζουν φρεσκάδα στο κρασί, και αμέσως μετά το Αγιωργίτικο, που είναι ευαίσθητο σταφύλι και κάθε χρόνο ανησυχούμε μέχρι την τελευταία στιγμή, για να κλείσουμε με το στοίχημα που λέγεται Μοσχοφίλερο και προβλέπεται να είναι αρκετό και υγιές».

Αυτές τις μέρες τα επισκέψιμα οινοποιεία στην περιοχή της Νεμέας ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό από Παρασκευή 4/9 ώς και την Κυριακή 6/9/09.

Πληροφορίες Ενωση Οινοποιών και Αμπελουργών Νεμέας, τηλ. 27460-20400.