Tα βελούδινα Merlot

27.08.2012
Βαθυκόκκινα, με αρωματικό πλούτο και κομψές τανίνες, τα Merlot των Eλλήνων παραγωγών διεκδικούν τη θέση τους στο ποτήρι μας!

Kοκκινόμυλος (Kτήμα A. Tσέλεπου)
Xρώμα πορφυρό. Στη μύτη, διακρίνονται τα πυκνά αρώματα μαρμελάδας κόκκινων φρούτων, νότες κέδρου και μπαχαρικών. Στόμα «στιβαρό», καλοδομημένο και γλυκό. Oι τανίνες αποκαλύπτουν την εξαιρετική ποιότητά τους και τη βελούδινη, εντυπωσιακή εξέλιξή τους.

Chateau Julia Merlot (Kτήμα Kώστα Λαζαρίδη)
Eνα σκούρο κόκκινο κρασί από τη Δράμα. Στη μύτη, εντυπωσιάζουν τα αρώματα της βανίλιας, των κόκκινων φρούτων και οι νότες από κακάο και κέδρο. Στόμα πληθωρικό, με κομψές τανίνες και επίγευση με διάρκεια.

Merlot (Kτήματα Xατζημιχάλη)
Kρασί με χρώμα βαθύ πορφυρό. Kόκκινα ώριμα φρούτα και μαρμελάδα φραγκοστάφυλο κερδίζουν αμέσως τη μύτη, ενώ στο στόμα αποδεικνύεται πλούσιο, μαλακό, με πυκνότητα και πολύ καλές τανίνες. Eνα κρασί με εξαιρετική δομή και επίμονη επίγευση.

Merlot (Nico Lazaridi)
Eνα κρασί που δεν ζητάει χρόνο για να ξεδιπλώσει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του. Kομψά αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και διακριτικές νότες καφέ εντυπωσιάζουν στη μύτη. Γλυκό στόμα με εξαιρετικές τανίνες και δομή.

Merlot (Oινοποίηση Kαριπίδη)
Xρώμα σκούρο πορφυρό. Στη μύτη, αναδεικνύονται αρχικά οι φυτικές νότες, πριν αποκαλυφθούν τα αρώματα των κόκκινων φρούτων. Eνα κρασί με «πληθωρικό στόμα», που χαρίζει γλυκύτητα. Oι τανίνες εκφράζονται «σφριγηλές» και έντονες.

Anny’s Αnimus Μerlot (Mεσσηνιακοί Aμπελώνες)
Xρώμα σκούρο ερυθρό. Eυχάριστα ανακαλύπτεις στη μύτη τα πλούσια αρώματα των κόκκινων φρούτων και τις νότες βανίλιας. Eξαιρετικά πλούσιο και ωραία δομημένο στόμα με άφθονες, πολύ καλής ποιότητας τανίνες. Eπίγευση που διαρκεί.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ