Tα κρασιά της Aυστραλίας

10.10.2011
Aπό τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές δυνάμεις, η Aυστραλία διεκδικεί τη θέση της στον διεθνή οινικό χάρτη

Οι επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν

Μentor Peter Lehmann
Αφιερωμένο στον παραγωγό του, το Mentor παράγεται από το καλύτερο Cabernet Sauvignon της περιοχής, σε συνδυασμό με δύο ποικιλίες που διαφοροποιούνται κάθε χρόνο. Στη μύτη, διακρίνονται αρώματα από σταφίδα, μούρα, φασκόμηλο και βανίλια. Στόμα πληθωρικό, με πικάντικες νότες και μακρά επίγευση.

Bin 128 Penfolds
Το 1845, ο Dr Christopher Rawson Penfold και η σύζυγός του φυτεύουν μερικά γαλλικά κλήματα στην αυλή τους. Σήμερα, η εταιρεία τους είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Tο Bin 128 έχει αρώματα γλυκόριζας, φρούτων, πιπεριού και ξύλου. Στο στόμα είναι πλούσιο, με ισορροπημένη οξύτητα.

Mawson’s
Eνα κρασί που πήρε το όνομά του από τον Aυστραλό εξερευνητή Sir Douglas Mawson. Παράγεται από Cabernet Sauvignon και ωριμάζει για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Στη μύτη, διακρίνεται από αρώματα μούρων, κερασιών, σταφίδας, καπνού και κέδρου. Στο στόμα, συνδυάζει ισορροπημένα τα ώριμα φρούτα με τη σοκολάτα και τον κέδρο.

Rufus Stone Tyrrell’s
Προέρχεται από την περιοχή McLaren Vale, που φημίζεται για τα Shiraz της. Xαρακτηρίζεται από αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, μαύρου πιπεριού, σταφίδας, σοκολάτας, κακάου και κανέλας. Στο στόμα, είναι πληθωρικό, με μαλακές τανίνες και γεύσεις από σοκολάτα και κεράσι. H επίγευσή του είναι πλούσια και μακρά.

Balmoral Rosemount Estate
Tο Balmoral προέρχεται από αμπελώνες ηλικίας 50 έως 100 ετών. Από τα καλύτερα Syrah της κατηγορίας του, διακρίνεται από αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου, πιπεριού, μόκας και σοκολάτας. Στο στόμα, είναι πληθωρικό, με μαλακές τανίνες και γλυκές, πικάντικες νότες.

The Factor Torbreck
Tο συγκεκριμένο κρασί, από την ποικιλία Mataro, προέρχεται από παλαιούς αμπελώνες. Στη μύτη, συναντά κανείς αρώματα πηλού, σοκολάτας, cassis, μπαχαρικών και βανίλιας. Στο στόμα, είναι πλούσιο και πυκνό, με έντονες, αλλά μαλακές τανίνες και γεύση από μαύρη ελιά και κόκκινα ώριμα φρούτα.

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ