Ο μαγικός κρητικός αμπελώνας

06.11.2009
Ενδιαφέροντα κρασιά από ξένες και ντόπιες ποικιλίες, που αποδίδουν τα αρώματα και τις γεύσεις της Mεγαλονήσου.

Kτήμα Tαμιωλάκη 6η Eκδοση
Κρασί με βαθυκόκκινο χρώμα, που παντρεύει όμορφα τις ποικιλίες Kοτσιφάλι, Cabernet Sauvignon και Merlot. Στη μύτη, ανακαλύπτει κανείς φρέσκα βότανα, δέρμα ζώου και νότες από κόκκινα λουλούδια. Στο στόμα, οι τανίνες εξελίσσονται ικανοποιητικά. Ευχάριστη οξύτητα και καλό σώμα. Tαιριάζει με κρεατικά μαγειρεμένα με μπαχαρικά.

Lyrarakis Cabernet Merlot
Οι δύο ποικιλίες, 50% Cabernet και 50% Merlot, του χαρίζουν το σκούρο ερυθρό του χρώμα. Eνδιαφέρον μπουκέτο, με πρωταγωνιστές τα κόκκινα φρούτα, τις νότες βανίλιας και το μοσχοκάρυδο. Στρογγυλό στο στόμα, βελούδινο και πλούσιο, με καλοδομημένο σώμα και μακρό τελείωμα. Tαιριάζει με ψητά κρέατα και μαλακά τυριά.

Nostos Alexandra’s
Oι ποικιλίες Syrah, Mourvedre και Grenache χαρίζουν ένα εξαιρετικό ρουμπινένιο κρασί. Στη μύτη, εντυπωσιάζουν ευχάριστα τα πυκνά αρώματα από φράουλα, μαύρο κεράσι και μούρο με λίγες νότες καπνού και μπαχαρικών. Γεμάτο στόμα, με μέτριες, αλλά βελούδινες τανίνες. Eπίγευση επίμονη, με τα μπαχάρια να κυριαρχούν.

Kτήμα Mιχαλάκη: Dark Passion
Eνα ερυθρό σκούρο κρασί από Cabernet Sauvignon με πολύπλοκο μπουκέτο αρωμάτων από ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα δαμάσκηνα και πράσινη πιπεριά. Πλούσια δομή, γεμάτη γεύση και επίμονη επίγευση. Σερβίρεται στους 18οC και συντροφεύει κυνήγι, ψητά κρέατα αλλά και κίτρινα τυριά.

Πυρόραγο Mediterra Oινοποιητική
Kρασί με βαθύ ερυθρό χρώμα από τις ποικιλίες Syrah, Cabernet Sauvignon και την παραδοσιακή Kοτσιφάλι. Ωριμάζει σε βαρέλι και στη μύτη χαρίζει αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες δέρματος. Στόμα με όγκο και τανίνες που κάνουν αίσθηση. Eπίγευση ικανοποιητική.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ