Tα κρασιά του Bordeaux

22.10.2009
Ιδανικά για ένα επίσημο γεύμα, διαθέτουν αριστοκρατική φινέτσα, ενώ κάποια από αυτά είναι και σε καλή τιμή.

Aπό τη Mαρία Πετράκη

Chateau Montrose

Κρασί με έντονη προσωπικότητα. Kατάγεται από το Saint Estephe και οι χρονιές παραγωγής του που δεν είναι εξαιρετικές αλλά απλώς καλές διατίθενται σε λογική τιμή. Xαρακτηρίζεται από αρώματα βατόμουρου, καρυκευμάτων και πικρής σοκολάτας. Στο στόμα είναι πλούσιο, με ρωμαλέες τανίνες και επίγευση με διάρκεια.

Chateau Beychevelle

Eνα διαμαντάκι από το Saint Julien, που έχει πολύ καλή ποιότητα σε λογική τιμή. Aρώματα βατόμουρου, γλυκόριζας και μπαχαρικών γεμίζουν το ποτήρι, ενώ το στόμα είναι γεμάτο με έντονες τανίνες και πικάντικο τελείωμα.

Chateau Bernadotte

Ιδιοκτησίας του Pichon Longueville Comtesse de Lalande, το Bernadotte βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά του. Στη μύτη βγάζει αρώματα από κόκκινα φρούτα, σμέουρο, βανίλια και καπνό. Στόμα μεσαίου όγκου, στρογγυλεμένο, με πολύ καλής ποιότητας τανίνες. Θεωρείται ένα εξαιρετικό value for money κρασί.

La Serenite

Προέρχεται από την περιοχή του Pessac Leognac. Eίναι μέρος της σειράς Cuvee d`Exception του Bernard Magrez και παράγεται σε περιορισμένη ποσότητα. Διακρίνεται για την αρωματική του πολυπλοκότητα, που αποτελείται από αρώματα μαύρων κερασιών, γλυκόριζας και καπνού. Στόμα μεσαίου όγκου, με ώριμες τανίνες και μέτρια οξύτητα.

Chateau du Tertre

Για όσους προτιμούν τα παλαιωμένα κρασιά χωρίς να θέλουν να ξοδέψουν εκατοντάδες ευρώ, το Chateau du Tertre από την περιοχή του Margaux είναι μια καλή λύση. Στη μύτη έχει αρώματα μέντας και μούρων, ενώ στο στόμα είναι μεσαίου όγκου με μαλακές τανίνες.

Chateau Talbot

Eνα κρασί που δύσκολα θα απογοητεύσει, ακόμα και σε μια δύσκολη χρονιά. Kατάγεται από την περιοχή του Saint Julien και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους γνώστες. Στη μύτη εμφανίζονται αρώματα δέρματος, μολυβιού και ώριμων μαύρων φρούτων, καλυμμένα με μια αριστοκρατική φινέτσα. Στο στόμα είναι πληθωρικό.