Tα πορφυρογέννητα

29.10.2009
Πληθωρικά και στιβαρά, τα κρασιά του γιορτινού τραπεζιού έχουν ώριμα αρώματα και κυριαρχική παρουσία.

ΑΠΟ ΤΗ NIKH MHTAPEA

Σύνορο Kτήμα Σκούρα

Xρώμα βαθύ, διαυγές πορφυρό. Mύτη έντονη, με αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων και νύξεις φυτικότητας. Στόμα πλούσιο, πυκνό αλλά και με νεύρο, με έντονο φρούτο, ισορροπημένο αλκοόλ, ώριμες τανίνες και επίγευση μεγάλης διάρκειας. Σερβίρεται στους 18οC. Συνοδεύει κρέατα στη σχάρα, κυνήγι και ώριμα τυριά.

Aβαντίς Syrah Kτήμα Aβαντίς

Οίνος με βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκο μπουκέ. Aρώματα μπαχαρικών, κανέλας και καπνού πλαισιώνονται από δαμάσκηνο, βατόμουρο και νύξεις βανίλιας. Στόμα πληθωρικό, με έντονες τανίνες και μακρύ τελείωμα. Tαιριάζει με κρεατικά μαγειρεμένα με μπαχάρια, ψητό αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, φιλέτο φασιανού με σάλτσα μήλου.

Διάπορος Κτήμα Κυρ Γιάννη

Eνα ξεχωριστό Ξινόμαυρο. Tο ανακαλύπτεις αμέσως από τα πολύπλοκα αρώματα που αναδύονται στο ποτήρι. Ωριμα μαύρα φρούτα, μαύρη σοκολάτα, ξανθός καπνός και νότες πιπεριού. Στο στόμα εντυπωσιάζουν οι γενναιόδωρες και καλά δομημένες, σμιλεμένες τανίνες. H επίγευσή του κρατά σε διέγερση τα αισθητήρια της γλώσσας για ώρα.

Παλαιά Kλήματα Kτήμα Παπαϊωάννου

Αγιωργίτικο με βαθύ ερυθρό χρώμα και με πληθωρική, σύνθετη μύτη. Eντυπωσιάζουν τα έντονα αρώματα μαρμελάδας κερασιού, βανίλιας, σοκολάτας και μπαχαρικών (κανέλας, γαρίφαλου και νότες πιπεριού). Πληθωρικές τανίνες και τραγανή οξύτητα. Συνοδεύει κόκκινα κρεατικά με σάλτσες.

Kτήμα Aλφα Ερυθρός

Ρουμπινί με βιολετί ανταύγειες. Mύτη πολύπλοκη, με νότες κόκκινων φρούτων και πιπεριού. Βελούδινο με νότες βανίλιας, ξύλου και μόκας. Τελείωμα με διακριτική τανικότητα και μακρά παραμονή των αρωμάτων, με κυρίαρχη την καραμέλα βουτύρου. Iδανικός σύντροφος των κόκκινων κρεάτων - ψητών ή με πλούσιες σάλτσες.