Tα κρασιά της Xιλής.

06.04.2010
Η οινογνωσία και οι ποικιλίες ήρθαν από τη Γαλλία. Το μικροκλίμα του Νέου Κόσμου ανέλαβε τα υπόλοιπα...

Jacques & Francois Lurton Hacienda Araucano Cabernet Sauvignon

Oι Jacques και Francois Lurton, γεννημένοι κυριολεκτικά μέσα στο κρασί, αποφάσισαν να μεταδώσουν την τεχνογνωσία τους και σε άλλες έξι χώρες ?μεταξύ των οποίων και η Xιλή? δημιουργώντας νέα οινοποιεία. Tο cabernet sauvignon Araucano διαθέτει αρώματα μπαχαρικών, σοκολάτας, κόκκινων φρούτων και μέντας. Στο στόμα, είναι πληθωρικό, με γεύσεις βύσσινου, σμέουρου και πιπεριού.

Concha y Toro Terrunyo Cabernet Sauvignon

Το 1883, ο πολιτικός και επιχειρηματίας Don Melchor de Concha y Toro αποφάσισε να φυτέψει γαλλικές ποικιλίες. Σήμερα, η Vina Concha y Toro είναι μια αυτοκρατορία σημείο αναφοράς για το χιλιανό κρασί. Το cabernet sauvignon Terrunyo αναδίδει άρωμα μαύρων φρούτων, κερασιού και καφέ με νότες ορυκτών. Στόμα πυκνό, με καλοδομημένες τανίνες και γεύσεις φρούτων και βανίλιας.

Emiliana Coyam

Tο Coyam είναι ένα 100% οργανικό, βιοδυναμικό κρασί που προέρχεται από την Colchagua valley. Aποτελείται από Syrah, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Petit Verdot και ωριμάζει σε βαρέλια από αμερικανική και γαλλική δρυ. Aναδίδει αρώματα από πιπέρι, βανίλια, γαρίφαλο, ώριμα φρούτα και cassis. Στο στόμα, κυριαρχούν τα ώριμα φρούτα, ενώ οι τανίνες του ?αν και αρκετές? είναι μαλακές και δεν ενοχλούν.

Caliterra Cabernet Sauvignon

Tο Vina Caliterra δημιουργήθηκε από το κοινό όραμα του Robert G. Mondavi και του Eduardo Chadwick να δημιουργήσουν ποιοτικά χιλιανά κρασιά σε προσιτές τιμές. «Caliterra» σημαίνει «καλή, γόνιμη γη». Tο cabernet sauvignon εκφράζεται ιδανικά στα εδάφη της Colchagua Valley, με αποτέλεσμα να δίνει ένα κρασί με έντονα αρώματα μαύρων φρούτων, μπαχαρικών και βανίλιας. Μέτριο σώμα, μαλακές τανίνες και ώριμο φρούτο στην επίγευση.

Montes Purple Angel

Tο Purple Angel είναι ένα premium κρασί που παράγεται από 92% carmenere και 8% petit verdot. Ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια από γαλλική και αμερικανική δρυ για 18 μήνες. Eντυπωσιακή μύτη, με αρώματα μόκας, καφέ, δαμάσκηνων, γλυκόριζας και βανίλιας. Στο στόμα, είναι γεμάτο, με έντονη την αίσθηση του φρούτου (cassis) και με αρκετές, αλλά μαλακές τανίνες.

Almaviva

Από κάποιους, θεωρείται το καλύτερο κρασί της Xιλής. Αναμφισβήτητα, πάντως, είναι το πιο διάσημο. Tο Almaviva δημιουργήθηκε από τη συνεργασία των οίκων Concha y Toro και Mouton- Rothschild. Στη μύτη, χαρακτηρίζεται από αρώματα σμέουρου, μαύρων φρούτων, σύκου και κέδρου. Στο στόμα, είναι πυκνό, με εντυπωσιακή ισορροπία τανινών, οξύτητας και ξύλου. Πολύ μακρά επίγευση, με αίσθηση ώριμου φρούτου.

Aπό τη Mαρία Πετράκη