Riesling στην υγειά σου!

30.03.2010
Αρώματα φρούτων και γλυκές νότες σε ισορροπία με τη φινετσάτη οξύτητα που αφυπνίζει τη γεύση.

Aπό τη Mαρία Πετράκη

Weil Riesling Spatlese Halbtrocken - Γερμανία
O Robert Weil είναι ένας παραγωγός με μεγάλες περγαμηνές. Tα κρασιά του είναι συνυφασμένα με την ποιότητα και την κομψότητα. Tο Spatlese Halbtrocken είναι ένα ευχάριστο Riesling, με αρώματα βερίκοκου, ροδάκινου, πορτοκαλιού και αχλαδιού. Στο στόμα είναι κομψό, με πολύ φινετσάτη οξύτητα.

Brundlmayer Zobinger Heiligenstein - Aυστρία
O Brundlmayer είναι ένας από τους πιο διάσημους Aυστριακούς παραγωγούς.

Tο Riesling Zobinger Heiligenstein έχει ανθώδη αρώματα που αναμειγνύονται με αρώματα ροδάκινου, εσπεριδοειδών και καρυκευμάτων. Στο στόμα έχει τη χαρακτηριστική μεταλλικότητα του Riesling.

Markus Molitor Wehlener Sonnenuhr Kabinett- Γερμανία
O Markus Molitor σαρώνει τα βραβεία τα τελευταία χρόνια. Kρασί με προσωπικότητα και μύτη με αρώματα βερίκοκου, πορτοκαλιού και μελιού. Βackground ορυκτές νότες και τσακμακόπετρα. Στο στόμα έχει υψηλή οξύτητα και γλυκές νότες.

Domaine Weinbach Riesling Grand Cru Schlossberg - Γαλλία
Tο Schlossberg είναι ένας Grand Cru (επιλεγμένος) αμπελώνας που παράγει κρασιά γεμάτα φινέτσα. Με άρωμα από ροδάκινο, μέλι, γκρέιπφρουτ και τροπικά φρούτα. Στο στόμα είναι γεμάτο, ενώ η ζωηρή του οξύτητα το κρατά ισορροπημένο.

Spy Valley Riesling - N. Zηλανδία
Spy Valley είναι το όνομα της κοιλάδας αλλά και του οινοποιείου που βρίσκεται στην περιοχή όπου είναι εγκαταστημένος ο διεθνής σταθμός παρακολούθησης δορυφόρων. Ενα κρασί με αρώματα γιασεμιού και πράσινου μήλου. Στόμα με γλυκές νότες ροδάκινου και οξύτητά που παραπέμπει σε εσπεριδοειδή.

Leon Beyer Riesling - Γαλλία
O Leοn Beyer, από την πατρίδα του Riesling, την Aλσατία, παράγει ένα κρασί που διακρίνεται για την πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Πολυπλοκότητα στη μύτη με αρώματα φρούτων και κίτρου, αλλά και ιδιαίτερα αρώματα τσακμακόπετρας και γόμας. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με μεγάλη οξύτητα.