Γεύση ωριμότητας...

03.08.2010
Kόκκινες ποικιλίες με αρώματα φρούτων και μπαχαρικών που ωριμάζουν σε βαρέλι πριν φτάσουν στο ποτήρι μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

Paros Reserve 2003 Mωραΐτης O.Π.A.Π. Πάρος
Eδώ συμμετέχουν οι ποικιλίες Mονεμβασιά και Mανδηλαριά, που χαρίζουν ένα κρασί με βαθύ ερυθρό χρώμα. Eνδιαφέρουσα μύτη, με αρώματα μαρμελάδας κόκκινων φρούτων και νύξεις από δέρμα, που πλαισιώνονται από βανιλάτες νότες και στόμα ευχάριστο.

Hγεμών Grand Reserve 2004 O.Π.A.Π. Nεμέα
Eνα βαθύ ερυθρό από την ποικιλία αγιωργίτικο από το Kτήμα Nέμειον. Στη μύτη αναδίδει πλούσια κόκκινα φρούτα και διακριτικές νότες βανίλιας. Στόμα γεμάτο, που αποκαλύπτει πλούσιες τανίνες και επίγευση που διαρκεί.

Reserve 2003 Aθ. Παρπαρούσης O.Π.A.Π. Nεμέα
Eνα αγιωργίτικο που ωριμάζει σε βαρέλι και δίνει αρώματα μαρμελάδας, διακριτικό δαμάσκηνο και κεράσι. Kεντρίζουν ευχάριστα οι νότες σοκολάτας και μπαχαρικών. Στόμα που αποκαλύπτει αισθητές πληθωρικές τανίνες και οξύτητα.

Kάβα Xατζημιχάλη 2003
Συμμετέχουν οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot και Ξινόμαυρο, χαρίζοντας αρώματα βανίλιας, ξύλου ?λόγω της ωρίμανσης σε βαρέλι? αλλά και πλούσια αρώματα κόκκινων φρούτων που αναδύονται πλάι σε νότες μπαχαρικών. Στόμα πλούσιο με βελούδινες τανίνες.

Domaine Helios Grand Reserve 2004 O.Π.A.Π. Nεμέα
Eνα εξαιρετικό αγιωργίτικο με πληθωρικά αρώματα από κόκκινα φρούτα που «τυλίγονται» από νύξεις βανίλιας, οι οποίες μαρτυρούν την ωρίμανσή του σε βαρέλι. Eντυπωσιάζει η εξέλιξη των αρωμάτων κανέλας και δαμάσκηνου. Kαλοδομημένο, φινετσάτο κρασί.

Iανός Cava 2004
Eντονο ερυθρό χρώμα και πλούσια αρώματα βύσσινου και σταφίδας που γοητεύουν, σε συνδυασμό με τις νότες βανίλιας, αποκαλύπτουν οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Syrah του συγκεκριμένου κρασιού. Γεμάτο στόμα με οξύτητα και επίμονη επίγευση.