Εξυπνα μαγειρικά κόλπα για να πετύχει η συνταγή

14.03.2011
Οι συμβουλές και τα έξυπνα μαγειρικά κόλπα της μαμάς. Για να πετυχαίνει πάντα η συνταγή, για να κάνετε τη ζωή σας στην κουζίνα ευκολότερη...

Οι συμβουλές και τα έξυπνα μαγειρικά κόλπα της μαμάς. Για να πετυχαίνει πάντα η συνταγή, για να κάνετε τη ζωή σας στην κουζίνα ευκολότερη...

Τέλεια ομελέτα
Για να αναμιχθούν καλά τα αβγά στην ομελέτα αλλά και στις υπόλοιπες συνταγές που τα χρησιμοποιείτε, αφήστε τα εκτός ψυγείου για μία ώρα περίπου, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Κρασομαγειρέματα
Για να αποφύγετε την πικρή επίγευση που αρκετές φορές αφήνει το κόκκινο κρασί κατά το μαγείρεμα των φαγητών, ρίξτε προς το τέλος του μαγειρέματος λίγη μαύρη σοκολάτα. Η πικρίλα θα εξαλειφθεί, το φαγητό σας θα γίνει πιο γλυκό και η σάλτσα σας θα μοιάζει σαν να την έχετε… γυαλίσει.

Πεντανόστιμη ψαρόσουπα
Βράστε μαζί με τα ψάρια πολλά διαφορετικά λαχανικά. Όταν μαγειρευτούν τα λαχανικά, βγάλτε τα από την κατσαρόλα και αλέστε τα στο μπλέντερ με λίγο ζωμό από τη σούπα. Κατόπιν, ρίξτε ξανά το μίγμα στη σούπα και αφήστε το να πάρει μια-δυο βράσεις. Τέλος, προσθέστε χυμό φρέσκου λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το τεστ των φασολιών
Βάλτε τα ωμά φασόλια σε κρύο νερό. Εάν επιπλέουν, είναι καλής ποιότητας και μπορείτε να τα μαγειρέψετε. Εάν βυθίζονται, είναι πολυκαιρισμένα και πρέπει να τα πετάξετε.

Σαλάτες χωρίς υγρα
Για να μη βγάλουν πολλά υγρά οι σαλάτες λαχανικών πρέπει να τις αλατίσετε πριν τις σερβίρετε στο τραπέζι!