Έχεις δοκιμάσει λουλούδια στη μαγειρική;

14.12.2011

Ναι, τα λουλούδια τρώγονται! Μπορούν, επίσης, να γίνουν ζαχαρωτά, να καταψυχθούν, να γίνουν ζελέ ή μαρμελάδες, να τα χρησιμοποιήσετε σε γλυκά, αφεψήματα και ποτά, καθώς και να τα κάνετε ανθόνερα.

Προτιμήστε λουλούδια από τον κήπο σας ή από φίλους και γείτονες. Για καλύτερο άρωμα, χρησιμοποιείτε πάντα τις κορυφές των λουλουδιών και όχι τα μπουμπούκια που δεν έχουν ανοίξει.

Σιγουρευτείτε ότι δεν περιέχουν έντομα, ξεπλύνετέ τα σε κρύο νερό και τινάξτε τα ελαφρώς για να στεγνώσουν.

Αν τα προετοιμάζετε με σκοπό να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα, διατηρήστε τα στο ψυγείο ανάμεσα σε ελαφρώς υγρά φύλλα χαρτιού κουζίνας.