Συμβουλές για καλό βράσιμο

30.05.2012
Υπάρχει σωστός τρόπος βρασμού;

Μάθε τα μικρά μυστικά της κατσαρόλας για να έχεις πιο γευστικά αλλά και υγιεινά βραστά!

* Απλετο νεράκι για υγιεινό μαγείρεμα: Φρόντισε το φαγητό να διατηρεί πάντα το νερό του και να μην κολλάει στο σκεύος, διότι έτσι επιβραδύνεται ο σχηματισμός των επικίνδυνων γλυκοτοξινών.

*Διατήρησε με "τρικ" όλες τις βιταμίβες: Για να περιορίσεις τις απώλειες βιταμινών, κόψε τα φρέσκα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και ρίξε τα στην κατσαρόλα αφού βράσει το νερό.

* Από την κατάψυξη στον βρασμό και γρήγορα: Μαγείρεψε κατευθείαν τα κατεψυγμένα λαχανικά, χωρίς πρώτα να τα αποψύξεις.

* Ρύζι και ζυμαρικά μην τα παραβράσεις: Μη βράζεις πολύ τα ζυμαρικά και το ρύζι, γιατί γίνονται λιγότερο εύπεπτα.

* Άλλο χύτρα κι άλλο κατσαρόλα: Ο βρασμός στη χύτρα διαρκεί το μισό περίπου χρόνο από το βρασμό σε μια απλή κατσαρόλα.