Τα απολύτως απαραίτητα αξεσουάρ κουζίνας

09.08.2012
Διευκολύνουν τη ζωή στην κουζίνα, λύνουν τα χέρια της οικοδέσποινας και κάνουν το σερβίρισμα εύκολη υπόθεση!

Κάποια τα θεωρούμε δεδομένα και δεν λείπουν ποτέ από καμία κουζίνα, κάποια άλλα μπορεί να μην τα συναντάμε συχνά, αλλά είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά!

Σουρωτήρι: Ξεχώρισε στερεά και υγρά
Στραγγίζεις μακαρόνια, σουρώνεις σούπες, ζωμούς, κρέμες, αφαιρείς τα υγρά από στερεά τρόφιμα πιέζοντάς τα, πλένεις λαχανικά. Προτίμησε ένα σουρωτήρι κοίλο και βαθύ, με βολικά χερούλια στα πλαϊνά και καλές βάσεις στήριξης.

Κουτάλες: Μια δοκιμή θα σας πείσει
Είναι βασικές για το ανακάτεμα, το πιάσιμο, τη δοκιμή, την αφαίρεση του φαγητού από το σκεύος και το σερβίρισμά του. Χρειάζεσαι τουλάχιστον δύο κουτάλες, μια συμπαγή και μια διάτρητη (τρυπητή).

Σπάτουλα-κουτάλα: Ο ορισμός της ευελιξίας
Σπάτουλα από πυρίμαχη σιλικόνη, ανθεκτική σε υψηλές θερμοκρασίες, που δεν χαράζει τα σκεύη. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αφαίρεση εύθραυστων τροφίμων από το ταψί φούρνου ή το τηγάνι.

Λαβίδα: Πιάνει τα πάντα
Απαραίτητη για το γύρισμα κρεάτων, ψαριών και πιτών χωρίς να τα τρυπάς όταν τα ψήνεις, την ανάμειξη ζεστών λαχανικών αλλά και το σερβίρισμα φαγητών. Προτιμήσε μια μακριά με δοντάκια.

Σύρμα χειρός: Χτυπήσέ τα αλύπητα!
Χρησιμοποιείται ως αναδευτήρας (χτυπητήρι) για το ανακάτεμα υλικών, καθώς η δημιουργία θυλάκων αέρα βελτιώνει την υφή τους, όπως π.χ. βούτυρο, αβγά, μείγμα ζύμης και κρέμες.

Πινέλο σιλικόνης: Αλείφει χωρίς ίχνη
Αλείφεις φαγητά, πίτες, γλυκά ή το ταψί με λιπαρές ουσίες όπως βούτυρο, λάδι, αβγό, κρέμα και σάλτσες χωρίς κίνδυνο να αφήσει πίσω του τρίχες όπως τα συμβατικά πινέλα.

Λαδόκολλα: Εύκολη και πολυχρηστική
Ιδανική για να σιγοψήσεις κρέατα, ψάρια, λαχανικά. Τα τυλίγεις στη λαδόκολλα με ελάχιστο λάδι και τα αφήνεις να ψηθούν. Επίσης, στρώνεις λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού αντί να το επαλείψεις με λάδι ή βούτυρο.

Φόρμες σιλικόνης: Ανθεκτικές & αντικολλητικές
Ελαστικές, αντικολλητικές και ανθεκτικές στις υψηλές θερμοκρασίες, καθαρίζονται και αποθηκεύονται εύκολα. Διατίθενται σε διάφορες διαστάσεις, σχέδια και καλούπια. Μπορούν να μπουν από το ψυγείο στο φούρνο.

Παρασκευαστές: Κάνε τα όλα μόνοι σου
Αρτοπαρασκευαστής, γιαουρτομηχανή, παγωτομηχανή, μηχανή ζύμης και ζυμαρικών ή κάποιο πολυμηχάνημα «όλα σε ένα» είναι κάποιες από τις πολλές λύσεις που υπάρχουν, εάν σου αρέσει να πειραματίζεστε στην κουζίνα.

Περιττά ή αναγκαία; Εσυ αποφασίζεις

Αβγοκόφτης: κόβει ομοιόμορφα βραστά αβγά.

Καλαμάκια: Σιδερένια ή ξύλινα για να φτιάξεις κεμπάπ και σουβλάκια κρέατος, λαχανικών, φρούτων ή ανάμεικτα.

Κινέζος: Κωνικό σουρωτήρι με γουδοχέρι για τον καθαρισμό ζωμών, για να βγάζετε χυμούς από μαλακά λαχανικά.