Ποιόν κιμά να προτιμήσεις & γιατί

07.11.2012
Έχεις ακούσει πολλά κι όπως είναι αναμενόμενο έχεις μπερδευτεί.

Ποιός κιμάς είναι προτιμότερος για μπιφτέκια και άλλα φαγητά; Άπαχος ή με λίπος; Ποιό μέρος του μοσχαριού είναι προτιμότερο; Η απάντηση βρίσκεται στο τι εσύ προτιμάς και τι αποτέλεσμα θέλεις να πετύχεις. Ας το δούμε το ζήτημα λίγο πιο αναλυτικά...

Θέλεις δυνατή γεύση στον ουρανίσκο;

Αν θέλεις γεύση έντονη και δυνατή το λίπος δεν το αποφεύγεις. Τα καλύτερα κομμάτια του μοσχαριού για κιμά σε αυτήν την περίπτωση είναι τα καπάκι, λάπα, σπάλα ή ελιά.

Θέλεις ότι πιο άπαχο;

Ο κιμας από ουρά, νουά ή τρανς είναι η πιο υγιεινή και λιγοθερμιδική επιλογή!

Κάτι ενδιάμεσο υπάρχει;

Καλά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος με λίγο λίπος είναι το κιλότο και το στρογγυλό.

Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία