3 κόλπα για τέλεια σοκολάτα-ρόφημα

10.01.2013
Πώς θα πετύχεις την τέλεια ζεστή σοκολάτα;

Η τέλεια ζεστή σοκολάτα έχει τα μυστικά της! Μάθε τρία κολπάκια για να φτιάξεις το αγαπημένο σου ρόφημα έτσι όπως εσύ το προτιμάς! Ποιά σοκολάτα να χρησιμοποιήσεις, πώς θα πετύχεις βελούδινο αποτέλεμα, πώς θα μειώσεις τις θερμίδες και ποιά μπαχαρικά είναι καταλληλότερα για θα ενισχύσεις τη γεύση και το άρωμα; Μάθε όλα όσα θέλεις να ξέρεις!

Tips για τέλεια ζεστή σοκολάτα από τα χεράκια σου

* Προτιμότερη είναι πάντα η μαύρη σοκολάτα καθώς έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο! Αλλωστε, αργότερα θα προσθέσεις γάλα στην ποσότητα της αρεσκείας σου αλλά και ζάχαρη για να τη γλυκάνεις όσο θέλεις!

* Αν θέλεις πιο πηχτό και βελούδινο αποτέλεσμα προτίμησε κρέμα γάλακτος αντί για γάλα! Εννοείται βέβαια ότι θα βάλεις μικρότερη ποσότητα. Αν πάλι σκέφτεσαι τις θερμίδες, αρκέσου στο γαλατάκι!

* Κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο, λικέρ πορτοκάλι, ακόμη και κάστανο δίνουν γεύση και άρωμα στο ρόφημά σου! Για τους πιο τολμηρούς και τους λατρεις των καυτερών, μια πικάντικη εκδοχή της σοκολάτας είναι αυτή με προσθήκη μπαχαρικών όπως το τσιλι!