Γευστικές προτάσεις με βάση τη BBQ sauce

23.10.2013
Περίσσεψε μπάρμπεκιου σος; Πόσο καιρό μπορείς να τη διατηρήσεις στο ψυγείο και πώς να τη χρησιμοποιήσεις;

Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί για περισσότερο από μια εβδομάδα στη ψύξη και πάνω από δύο μήνες στην κατάψυξη. Όσο για τις χρήσεις της, μπορείς να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει και να φτιάξεις γευστικότητα γεύματα!

Γευστικές προτάσεις με βάση τη BBQ sauce

* Φτιάξε πίτσα BBQ: Αντί για την κλασική σάλτσα ντομάτας, βάλε σάλτσα μπάρμπεκιου, πρόσθεσε τυράκι, μοσχάρι ή κοτόπουλο κι άλλα υλικά της αρεσκείας σου και καλή όρεξη!

* Ιδέα για μεξικάνικο: Βάλε τη σε ψημένα φασόλια και μοσχαρίσιο κρέας που θα έχεις σοτάρει με πιπεριές και κρεμμύδια για μεξικάνικη γεύση.

* Πατάτες πειρασμός: Δοκίμασε να ψήσεις την πατάτα με τη σαλτσούλα και θα μας θυμηθείς! Πλύνε τες καλά, κόψε τις σε μεγαλούτσικα κομμάτια χωρίς να τις ξεφλουδίσεις, αλατοπίπερωσέ τις, ρίξε λίγο σκόρδο, τη σος μπάρμπεκιου και βάλε τις στο φούρνο!

* Πηγαίνει και στις σαλάτες: Μπορεί να μπει ως ντρέσινγκ σε σαλάτες με κοτόπουλο.

* Απολαυστικές φτερουγίτσες κοτόπουλου: Τηγάνισε ή ψήσε φτερούγες κοτόπουλο κι άσε τις να «κολυμπήσουν» μέσα στη σάλτσα μπάρμπεκιου.

* Δώσε άρωμα & γεύση στο κρέας: Κάνε τη μαρινάδα ή σος για μπριζόλες, πανσέτες, κοτόπουλο, λουκάνικο και παιδάκια.

* Φτιάξε σάντουιτς: Δώσε γεύση στα άνοστα σάντουιτς αλείφοντας το ψωμάκι με τη σάλτσα.

* BBQ Burger στη στιγμή: Φτιάξε χειροποίητα σπιτικά χάμπουργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και σος μπάρμπεκιου.

* Κάνε τη ντιπ: Η σος μπάρμπεκιου είναι πολύ ωραίο ντιπ για μεζεδάκια με βάση το κρέας και το τυρί αλλά και για πατατάκια κι άλλα σνακ.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα