Τα μυστικά του τέλειου smoothie

27.06.2013
Μάθε πώς θα φτιάξεις το πιο τέλειο σμούθι

Αν έχεις εμμονή με τα σμούθι σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά τους για να μπορείς να τα φτιάχνεις μόνη σου. Πάρε ιδέες

1. Το καλό μπλέντερ έχει σημασία

Προφανώς ένα καλό μπλέντερ είναι βασικό αν θέλεις να φτιάξεις το τέλειο σμούθι έτσι ώστε να μπορείς να θρυμματίσεις πάγο, να λιώσεις φρούτα και λαχανικά και να εξασφαλίσεις πως δε θα σπάσει στην πρώτη χρήση!

%PHOTO1%

2. Τα σωστά υλικά

Η επιτυχία του σμούθι βασίζεται στην υφή του. Χρησιμοποίησε σαρκώδη φρούτα όπως για παράδειγμα η μπανάνα, το αβοκάντο, το μήλο, ακόμη και η φράουλα και καλή επιτυχία.

%PHOTO1%

3. Μη το κάνεις πολύ "βαρύ"

Όσο πιο βαρύ κάνεις το σμούθι, τόσο πιο δυσκολοχώνευτο θα είναι, γι΄αυτό προσοχή. Άσε τους πειραματισμούς με παχυντικά και λιπαρά υλικά κι επέμεινε υγιεινά!

%PHOTO1%

4. Αντί για παγάκια...

Αντί για τα κλασικά παγάκια μπορείς να χρησιμοποιήσεις παγάκια φρουτοχυμού, γάλατος, πράσινου τσαγιού ή καφέ! Θα δώσουν στο σμούθι σου περισσότερη γεύση και χρώμα χωρίς να αποδυναμώσουν τη γεύση και την υφή του.

%PHOTO1%

5. Ενίσχυσε τη γεύση

Μην περιμένεις τα φρούτα, το γάλα κι όποια άλλα λαχανικά χρησιμοποιήσεις να δώσουν το τέλειο αποτέλεσμα που δοκιμάζεις στις καφετέριες. Σίγουρα η φρουκτόζη δίνει μια γλυκιά γεύση, όχι όμω ς αυτή που περίμενες. Αν θέλεις να μειώσεις τις θερμίδες πρόσθεσε μέλι, στέβια ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία.

%PHOTO1%

6. Ρίξε τα υλικά με τη σωστή σειρά

Η σωστή σειρά έχει ως εξής: Πρώτες μπαίνουν οι σκόνες (πχ σκόνη πρωτεΐνης, superfoods κτλ), ακολουθούν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, η ζάχαρη ή τα γλυκαντικά και στη συνέχεια τα ρευστά όπως για παράδειγμα το λάδι καρύδας κτλ. Σε κάθε περίπτωση, όσο απλό ή σύνθετο κι αν είναι το σμούθι που θα φτιάξεις, τελευταία θα βάλεις τα κατεψυγμένα φρούτα και το νερό ή τον χυμό λίγο πριν την τελική ανάμειξη,

%PHOTO1%

7. Τα σωστά ποτήρια

Καταρχήν το σωστό ποτήρι για τα σμούθι πρέπει να είναι γυάλινο και μεγάλο κι αν είναι παγωμένο; ακόμη καλύτερα! Βάλε για λίγα λεπτά το ποτήρι στην κατάψυξη πριν ρίξεις μέσα το σμούθι σου και καλή απόλαυση!