Τα μυστικά της σπιτικής λεμονάδας: Πώς να τη φτιάξεις

20.07.2015
Η λεμονάδα είναι από τα πιο δροσιστικά ροφήματα κι αν μάλιστα είναι σπιτική από τα υγιεινότερα και πιο γευστικά. Μάθε πώς θα την φτιάξεις και δες μερικές παραλλαγές της που θα σε ενθουσιάσουν.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα

Αν νόμιζες πως η λεμονάδα φτιάχνεται απλά στίβοντας λεμόνια, γελάστηκες. Τα μυστικά της γιαγιάς θέλουν κατσαρολάκι και (δυστυχώς) αρκετή ζάχαρη για να δώσουν το απόλυτο αποτέλεσμα της σπιτικής λεμονάδας, με τη ντελικάτη γεύση και το κιτρινωπό θολό χρώμα.

Η βασική συνταγή θέλει αναλογία ενός λίτρου νερού με ένα λίτρο ζάχαρη, τα οποία βράζεις τόσο ώστε να γίνουν ρευστό σιροπάκι. Μόλις το σιρόπι γίνει παχύρευστο το κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις 1 λίτρο χυμό φρέσκων λεμονιών και η λεμονάδα είναι έτοιμη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις τριμμένο πάγο και μερικά φύλλα μέντας ή φυλλαράκια δυόσμου και να την απολαύσεις.

Η παραλλαγή που προτείνουμε, η τροπική λεμονάδα & πώς θα την κάνεις λάιτ

Η παραλλαγή που προτείνουμε: Τροπική λεμονάδα

Εναλλακτικά, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις και την ανάμεικτη "τροπική" λεμονάδα, όπου εκτός από χυμό λεμονιού προσθέτεις και χυμό πορτοκαλιών, μάνγκο ή ανανά, κατά προτίμηση. Αντί δηλαδή για 1 λίτρο λεμόνι προσθέτεις μισό λίτρο λεμόνι και μισό από τον χυμό της αρεσκείας σου.

Λάιτ σπιτική λεμονάδα

Είσαι λάτρης της σπιτικής λεμονάδας αλλά φοβάσαι τις θερμίδες της ζάχαρης;

Για λάιτ λεμονάδα δες τον τρόπο με κλικ εδώ.

Και κάτι που ίσως δεν ήξερες: στην επόμενη σελίδα ένα έξυπνο tip

Και κάτι που ίσως δεν ήξερες

Αν αποθηκεύσεις τη λεμονάδα μέσα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια, μπορεί να διατηρηρηθεί έως και μήνες στο ψυγείο σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις πάγο, νεράκι κατά προτίμηση και να την απολαύσεις. Μην ξεχάσεις μόνο να ανακινήσεις καλά για να αναμειχθούν τα υλικά που ίσως έχουν κατακάτσει.