Σπιτική λεμονάδα: Πώς να την κάνω λάιτ;

20.07.2016
Είσαι λάτρης της σπιτικής λεμονάδας αλλά φοβάσαι τις θερμίδες της ζάχαρης;

Έχεις σκεφτεί να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με μέλι; Αντί να φτιάξεις σιροπάκι, όπως θα έκανες στην κλασική συνταγή που μπορείς να δεις πατώντας εδώ, θα βράσεις νεράκι και στη συνέχεια θα διαλύσεις μέσα μέλι. Στη συνέχεια θα ρίξεις το χυμό των λεμονιών και η λάιτ εκδοχή της λεμονάδας είναι έτοιμη. Πρόσθεσε πάγο κι απόλαυσέ την!

Και σε αυτήν την περίπτωση, μπορείς να πειραματιστείς προσθέτωντας ετός από λεμόνι και χυμό άλλων φρούτων όπως για παράδειγμα πορτοκάλι, μάνγκο ή ανανά.

Προσοχή: Η λάιτ λεμονάδα δε διατηρείται για μήνες, όπως η κλασική με τη ζάχαρη. Φτιάξε λοιπόν μικρότερη ποσότητα.