Γαλοπούλα γεμιστή διαίτης; Γίνεται!

23.12.2014
Ποιός είπε πως η γέμιση της γαλοπούλας πρέπει να είναι τίγκα στα λιπαρά και τις θερμίδες; Μπορείς να την κάνεις και διαίτης!

Θέλεις να απολαύσεις το παραδοσιακό έδεσμα των Χριστουγέννων χωρίς όμως να φορτωθείς περιττές θερμίδες; Υπάρχει κόλπο για να περιορίσεις τις θερμίδες στο μισό; Σου αποκαλύπτουμε τα μυστικά.

- Φτιάξε μια απλή γέμιση με κουκουνάρια, σταφίδες και κάστανα χωρίς να προσθέσεις άλλους ξηρούς καρπούς, κιμά, τυρί ή οτιδήποτε άλλο.

- Αντί για βούτυρο, μπορείς να αλείψεις τη γαλοπούλα με λεμόνι, πορτοκάλι ή ακόμη και χυμό μήλου. Αν πάλι δε σου αρέσουν οι παραπάνω γεύσεις άλειψε με λίγο ελαιόλαδο, ίσα-ίσα για να πάρει γεύση και στη συνέχεια τύλιξε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο κι άσε τη να ψηθεί στο ζουμάκι της.

Τόσο απλά και γλίτωσες από περιττές θερμίδες και τα Χριστούγεννα.

Κι επειδή η ζουμερή γαλοπούλα έχει κι αυτή τα κόλπα της, σου τα θυμίζουμε για σίγουρη επιτυχία! Καλή όρεξη.

Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία