6 λάθη που κάνεις στα μπιφτέκια & ο σωστός τρόπος

08.09.2015
Υπάρχουν μερικά φαγητά που λαχταράς χειμώνα καλοκαίρι. Από αυτά δε θα μπορούσαν να λείπουν τα μπιφτέκια, αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Πώς μπορεί όμως να γίνουν ζουμερά κι αφράτα - ειδικά αν πρόκειται να τα κάνουμε ψητά στη σχάρα - να διατηρήσουν τους χυμούς τους παρά την υψηλή θερμοκρασία της σχάρας - και ν΄αναδείξουμε τη γεύση τους;

Συμβουλές για το τέλειο μπιφτέκι σου έχουμε ήδη δώσει. Αυτή τη φορά θα ρίξουμε φως σε 6 συχνά λάθη και θα σου δέιξουμε τον δρόμο της επιτυχίας. Ακολούθησε τις συμβουλές μας κατά γράμμα και καλή όρεξη!

Λάθος 1ο

Το κρέας δεν έχει καθόλου λίπος

Το άπαχο κρέας είναι προτιμότερο - ειδικά αν ακολουθείς υγιεινή διατροφή - αλλά το μπιφτέκι για να γίνει ζουμερό χρειάζεται και λίγοπ λίπος. Το ιδανικό ποσοστό είναι 80% άπαχος κιμάς και 20% κιμάς με λίπος για τέλεια γεύση.

Λάθος 2ο

Βάζεις πολλά έξτρα υλικά κι αρωματικά

Μην πέσεις στον πειρασμό της υπερβολής και μείνε πιστή στη συνταγή. Τ΄αρωματικά και τα μπαχαρικά με μέτρο μπορούν ν΄αναδείξουν τη γεύση του μπιφτεκιού αλλά η υπερβολή φέρνει αντίθετα αποτελέσματα υποβαθμίζοντας τη γεύση του κρέατος.

Λάθος 3ο

Προσοχή στο πλάσιμο

Δε χρειάζεται να δουλέψεις υπερβολικά τον κιμά. Απλά ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά με απαλές κινήσεις και πλάσε τα μπιφτέκια σου δίχως να ασκείς μεγάλη πίεση ή να συμπιέζεις τον κιμά.

Λάθος 4ο

Προσοχή το αλάτι μπαίνει στο τέλος

Το αλάτι μπαίνει πάντα τελευταίο κι αυτό για να μην απορροφήσει τα υγρά του κιμά, τα οποία τον κρατούν μαλακό.

Λάθος 5ο

Μην πιέζεις το μπιφτέκι κατά το ψήσιμο

Συνηθίζεις να ζουλάς τα μπιφτέκια την ώρα που ψήνονται για να γίνει πιο γρήγορα το κρέας; Σταμάτα να το κάνεις διότι με αυτό τον τρόπο χάνονται οι χυμοί του και η γεύση.

Λάθος 6ο

Προσοχή στο τυρί

Απόφυγε παλαιωμένα τυριά ή τυριά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και προτίμησε ένα τσένταρ ή ανάλογο τυράκι που λιώνει με ευκολία.