Απίστευτο κόλπο! Ατομικά κέικ μέσα σε... τσόφλια αυγών (vds)

24.09.2015
Θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου; Ατομικές μεριδούλες κέικ δεν φτιάχνονται μόνο σε φόρμα για μάφινς αλλά και μέσα σε... τσόφλια αυγών!

Βγάζεις τα αυγά που θα χρησιμοποιήσεις στη συνταγή για το κέικ κι αντί να τα σπάσεις με τον κλασικό τρόπο κάνεις μια τρυπούλα με μια πινέζα ή καρφάκι (εννοείται που έχεις καθαρίσει καλά και δεν έχει ίχνος σκουριάς) στο πάνω μέρος του αυγού.

Στη συνέχεια σπας σε εκείνο το σημείο το τσόφλι έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μεγελύτερη τυρπούλα (σε μέγεθος όπως αυτό της φωτογραφίας).

Αδειάζεις με προσοχή το ασπράδι σε ένα μπολ

Ξεπλένεις τα τσίφλια των αυγών με νερό τρεχούμενο.

Στη συνέχεια βυθίζουμε τα τσόφλια σε ένα μπολ με νερό και αλάτι και τα αφήνουμε για 20-30 λεπτά. Μόλις περάσει η ώρα τα ξεπλένουμε πάλι καλά.

Ρίχνεις λίγο λαδάκι - κατά προτίμηση ελαιόλαδο - μέσα στο αυγό, ανακινείς χαλαρά να πάει παντρού το λάδι και στη συνέχεια χύνεις το περίσσευμα.

Στο μεταξύ εφτοιμάζεις το μείγμα για το κέικ, με τη συνταγή της πριοτίμησής σου και το βάζεις σε κορνέ (αυτοσχέδιο ή μη)

Παίρνεις μια φόρμα για μάφινς και με λαδόκολα ή αλουμινόχαρτο φτιάχνεις μικρές φωλιές για να τοποθετηθεί πάνω κάθε γεμιστό αυγό.

Γεμίζεις τα κούφια τσόφλια των αυγών με το μείγμα, με τη βοήθεια του κορνέ ή σακούλας ζιπ λοκ.

Προσοχή: Δε γεμίζουμε μέχρι πάνω. Γέμισε περίπου μέχρι τα 2/3.

Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 14 λεπτά, αφαιρείς από το φούρνο κι αφήνεις τα "γεμιστά αυγά" να κρυώσουν.

Αφαιρείς με ένα μαχαιράκι το κέικ που έχει βγει έξω απ το τσίφλι.

Βγάζεις το τσόφλι, γαρνίρεις το κέικ σου με σαντιγί, σοκολάτα ή ότι άλλο επιθυμείς και σερβίρεις το αυγό-κέικ!

Δες στο παρακάτω βίντεο βήμα-βήμα τη διαδικασία