Τα πετυχημένα μυστικά της γιαγιάς

29.09.2016
Τα επιβεβαιωμένα από την επιστήμη μαγειρικά μυστικά της γιαγιάς…

Αρωματισμένα μανιτάρια

Πριν μαγειρέψεις τα μανιτάρια, περίχυσέ τα με μπίρα – θα αποκτήσουν ιδιαίτερο άρωμα και το φαγητό σου θα γίνει νοστιμότερο.

Διπλονόστιμα ζυμαρικά

Βράσε τα ζυμαρικά μέσα σε ίσες ποσότητες νερού και φρέσκου γάλακτος με μία κουταλιά αλάτι – το γευστικό αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει!

Αντίδια ψητά

Τα αντίδια γίνονται πεντανόστιμα αν τα σιγοψήσεις με λίγο βούτυρο φρέσκο, χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη.

Μεζεδάκι στη στιγμή

Ψήσε 2 φέτες ψωμιού στο γκριλ ή στην τοστιέρα μέχρι να χρυσίσουν. Άλειψέ τες με πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ, ράντισε με λίγο ελαιόλαδο και πασπάλισε με αλάτι και ρίγανη.

Πλουσιότερη σάλτσας ντομάτας

Πρόσθεσε στην κλασική σάλτσα ντομάτας 2 κουταλιές γιαούρτι και μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να «δέσει» το γιαούρτι, χωρίς όμως να βράσει και να κόψει ή να πήξει.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 167

Update: Σεπτέμβριος 2016.