To κόλπο για τέλεια σάλτσα ντομάτας

16.11.2016
Το μυστικό που κληρονόμησες από τη μαμά σου είναι να βάζεις λίγη ζάχαρη στη σάλτσα σου. Εμείς σου έχουμε μια πιο έξυπνη ιδέα.

Σίγουρα το ξέρετε ότι για να μειώσετε την οξύτητα της σάλτσας ντομάτας που φτιάχνετε μόνη σας, πρέπει να προσθέσετε λίγη ζάχαρη. Εντούτοις, υπάρχει και καλύτερος τρόπος: κατά τη διάρκεια του βρασμού της ντομάτας, προσθέστε αντί για ζάχαρη λίγο ψιλοκομμένο καρότο. Καθώς το καρότο βράζει, απελευθερώνει τις γλυκαντικές του ουσίες, οι οποίες στη συνέχεια εξισορροπούν την οξύτητα της ντομάτας και κάνουν τη σάλτσα πιο γλυκιά και πιο εύγευστη.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑYΡΙΔΟΥ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 135
Update: Νοέμβριος 2016