Το απόλυτο κόλπο για ζυμαρικά, έτοιμα σε 10 λεπτά!

13.03.2017
Ακόμη κι η πιο "ακαμάτρα" μαγείρισσα μπορεί να φτιάξει ζυμαρικά, κάτι που τα καθιστά ένα από τα πιο εύκολα πιάτα, αυτό όμως δε σημαίνει πως μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με ένν... επαγγελματία του είδους. Σου δίνουμε όλα τα tips που χρειάζεσαι για να φτιάξεις ζυμαρικά όπως οι πιο διάσημοι σεφ μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Το κόλπο που θα σου αλλάξει τη ζωή

Αυτό το κολπάκι θα μπορούσε να αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία σου αναφορικά με τη μαγειρική και τα ζυμαρικά! Ο διάσημος συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Harold McGee έχει ένα κόλπο για την τέλεια μακαρονάδα μέσα σε μόλις ένα δεκάλεπτο.

Καταρχήν ΔΕΝ χρησιμοποιεί κατσαρόλα αλλά... τηγάνι για να βράσει τα ζυμαρικά και δε βάζει όλο το νερό μονομιάς. Αρχικά βάζει σκέτα μέσα τα ζυμαρικά και προσθέτει το κρύο νερό λίγο-λίγο - περίπου ένα με 2 λίτρα ανάλογα με την ποσότητα των ζυμαρικών. Η χαμηλή θερμοκρασία του νερού αποτρέπει από το να κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους και στη συνέχεια σιγομαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά με περιστασιακό ανακάτεμα. Προτού να πεις κύμινο έχεις ένα έτοιμο πιάτο σωστά μαγειρεμένων ζυμαρικών!

Κι αν ακολουθήσεις και τη επόμενη συμβουλή θα απογειώσεις τη γεύση! Χρησιμοποιώντας το εναπομείναν αμυλούχο νερό ως βάση για τη σάλτσα θα έχεις φτιάξει το απόλυτο πιάτο!

Το βράσιμο των ζυμαρικών δε γίνεται σε ζεστό νερό;

Αυτό τουλάχιστον ξέραμε μέχρι σήμερα

Η αλήθεια είναι πως αυτό έχει διχάσει τους διάσημους σεφ που τελευταία χωρίζονται σε δύο "σχολές". Οι μεν επιμένουν πατροπαράδοτα και οι δε γίνονται οπαδοί του κρύο νερού, τεχνική με την οποία ισχυρίζονται πως γίνονται πιο γρήγορα τα ζυμαρικα!

Επιμέλεια:

Δήμητρα Γκούντρα