Το μυστικό για να μην πικρίζει & σκληραίνει η παρμεζάνα

19.04.2017
Από τη φύση της η αυθεντική παρμεζάνα είναι ξηρή και, επειδή έχει σχετικά χαμηλά λιπαρά, όταν θερμαίνεται μπορεί να σχηματίσει μια σκληρή και κάπως πικρή κρούστα.

Για να το αποφύγεις αυτό, όταν την απλώνεις πάνω από το φαγητό που πρόκειται να ψήσεις, πρέπει να της προσθέσεις λίγο βούτυρο καλής ποιότητας.

Το βούτυρο κάνει την παρμεζάνα πιο τραγανή, την εμποδίζει να σκληρύνει, δεν την αφήνει να πικρίσει και της προσδίδει επιπλέον νοστιμιά.