Η μπίρα στη μαγειρική: Tips & μυστικά

19.04.2017
Η μπίρα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στο μαγείρεμα, προσδίδοντας ιδιαίτερο άρωμα και γεύση σε πολλά φαγητά.

Μεταξύ άλλων, μπορούμε να:

  • την προσθέσουμε στη μαρινάτα του μοσχαρίσιου κρέατος,
  • φτιάξουμε με αυτήν πικάντικες σάλτσες,
  • τη χρησιμοποιήσουμε στους χυλούς για τηγάνισμα ψαριών και λαχανικών ή
  • αντικαταστήσουμε το νερό σε σούπες και ζωμούς.

Χρήσιμη γνώση;

  • Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι κάθε τύπος μπίρας έχει τα δικά του γευστικά χαρακτηριστικά, ενώ το πολύ μαγείρεμά της αυξάνει την πικράδα της.