Μην ντρέπεσαι. Δεν είσαι η μόνη που δεν αντιλαμβάνεται το "μεγαλείο" του μαγειρέματος. Υπάρχουν κι άλλοι σ' αυτό τον κόσμο που μαγειρεύουν μόνο επειδή πρέπει και όχι επειδή το θέλουν πραγματικά. Και δεν πειράζει κιόλας. Δεν μπορούμε -και ούτε χρειάζεται- να έχουμε όλοι από έναν τίτλο Master Chef!
Εντάξει μέχρι εδώ. Έλα όμως που ακόμη και αν δεν σου αρέσει δεν τι γλιτώνεις. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μαγειρέψεις κάτι -για εσένα ή/και για την οικογένειά σου.
Διάβασε επίσης: Είσαι τεμπέλα στην κουζίνα; Ιδού το μυστικό που θα σε σώσει
Συνταγές θα βρεις πολλές. Νόστιμες, εύκολες και γρήγορες. Σου έχουμε δώσει πολλές, θα σου δώσουμε κι άλλες. Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα μυστικό που αφορά όχι σε κυρίως πιάτο, αλλά σε συνοδευτικό. Στο απόλυτο συνοδευτικό, για να είμαστε ακριβείς. Το ρύζι.
Δεν είναι μπελάς το ρύζι. Γενικά είναι εύκολο να το μαγειρέψεις. Υπάρχει, όμως ένας τρόπος που κάνει όλη τη διαδικασία σχεδόν... αστεία!
Ιδού, λοιπόν, το μυστικό που θα σε γλιτώσει από χρόνο αλλά και χρήμα.
Εμείς χρησιμοποιούμε basmati, με τον ίδιο τρόπο μπορείς να ετοιμάσεις και το όποιο άλλο σπυρωτό ή μακρύκοκκο ρυζάκι για να συνοδέψεις τα φαγητά σου.
Διάβασε και αυτό: Η μυστική συνταγή για τις πιο εύκολες καριόκες
Ξεκινάμε, λοιπόν, με τη σωστή αναλογία και σημειώνουμε το 1 προς 2 1/2. 1 ποτήρι ρύζι για 2 1/2 ποτήρια νερό. Βάλε το νερό στον βραστήρα και όσο αυτό βράζει άναψε το μάτι της κουζίνας και βάλε επάνω ένα κατσαρολάκι όπου έχεις ρίξει λίγο λαδάκι -μέχρι να καλυφθεί ο πάτος. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίξε μέσα το ρύζι και με μια ξύλινη κουτάλα "γύρισέ" το λίγο μέσα στην κατσαρόλα.
Αμέσως μετά ρίξε μέσα το νερό και λίγο αλατάκι. Ανακάτεψε 1-2 φορές, σκέπασε την κατσαρόλα με μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα, βάλε επάνω της το καπάκι της κατσαρόλας για αφάλεια και σβήσε το μάτι της κουζίνας.
Αυτό ήταν. Σε 15 λεπτά το ρυζάκι σου θα είναι έτοιμο. Και εσύ... "ατσαλάκωτη".