Πώς να φτιάξεις την ιδανική πιατέλα τυριών

30.12.2019
Πώς να φτιάξεις την ιδανική πιατέλα τυριών
Tο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς είναι πολύ κοντά και σου έχουμε μερικές συμβουλές για την πιο λαχταριστή πιατέλα τυριών.

Πόση ποσότητα και ποιο είδος τυριών;

Θα πρέπει να προμηθευτείς περίπου 80 με 110 γραμμάρια τυριού ανά άτομο και συνολικά τέσσερις ποικιλίες τυριών : μαλακού τυριού, ημι-μαλακού, ημίσκληρου και σκληρού τυριού.

Για το μαλακό τυρί, επίλεξε το brie που είναι μια σίγουρη λύση

Το ημι-μαλακό θα μπορούσε να είναι gouda, stilton ή blue cheese.

Και το ημί-σκληρο, μπορεί να είναι cheddar και ισπανικό manchego.

Για σκληρά τυριά επίλεξε παρμεζάνα, πεκορίνο και ιταλικό asiago.

Πώς να βάλεις τα τυριά στην πιατέλα

Για την εμφάνιση των τυριών μην ανησυχείς καθόλου, προσπάθησε απλά να γίνεις όσο πιο δημιουργική θέλεις, αλλά μην το σκέφτεσαι και πολύ. Για παράδειγμα, μερικά τυριά, όπως η παρμεζάνα, μπορούν να κοπούν σε κύβους, ενώ άλλα μπορούν να τα αφήσεις όπως έχουν, όπως το brie. Δεν υπάρχει λάθος τρόπος για το πώς θα σερβίρεις το τυρί.

Πάρε ιδέες και από εδώ: 6 νόστιμες ιδέες για χριστουγεννιάτικα δέντρα που... τρώγονται!

Ένας τρόπος για να γίνει πιο ελκυστική η πιατέλα σου είναι να προσθέσεις σημαιάκια που να αναγράφουν το κάθε τυρί. Αυτή είναι μια καταπληκτική ιδέα για το τυρί γιατί μερικές φορές οι άνθρωποι φοβούνται να δοκιμάσουν ένα τυρί που δεν αναγνωρίζουν.

Όσον αφορά την τοποθέτηση τους στην πιατέλα, καλό είναι να διαχωρίζονται τα τυριά με την έντονη μυρωδιά από αυτά με λιγότερο έντονη, βάζοντας ανάμεσα τους αλλαντικά ή φρούτα.

Τέλος, η πιατέλα δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα ξύλινη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε υλικό θέλεις, ακόμα και γυάλινη.